Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
28 maj 2020

Almi Värmlands affärsansvarig reflekterar över krisen

Det är en mycket märklig tid vi lever i. Vardagen för företag och människor ser inte längre ut som den har gjort. I Värmland har vi hittills inte varit riktigt lika drabbade av Covid-19 som många övriga delar av landet. När vi analyserar vår data över ansökningar av Brygglånen ser vi samma fördelning över landet som Folkhälsomyndighetens data visar över smittspridningen. Även om Värmland varit förhållandevis förskonat så är det ett faktum att viruset påverkar även oss som bor och verkar i denna del av landet.

När vi inte längre kan köra i vanliga hjulspår tvingas vi att tänka nytt och annorlunda. Det innebär nya utmaningar men också nya möjligheter för många företag. Affärsmodeller skruvas, förändras och utvecklas för att möta kunden på ett nytt sätt. Vi står inför nya möjligheter att skapa en hållbar framtid. Jag tror att vi bara skymtat början av den våg av nya lösningar som kommer komma till följd av förändrade beteenden och marknadsförutsättningar.

 

Jag är så imponerad över den kraft som så många värmländska företagare uppvisar i det läge vi är nu. Det finns både handlingskraft och vilja att anpassa sig. Vi tar alla nya steg och går vägar vi inte tidigare gått. Ny kunskap och erfarenheter som vi kommer ha nytta av framåt, även i tiden "efter Corona". Till Almi kommer idag även flertalet företag som inte drabbats så hårt av Corona och som fullföljer sina investeringar och satsningar nu vilket är kul att se. Det ger hopp om att det finns en ljusning och hopp om framtiden. Men när är vi tillbaka till normala tider igen? Till hösten, vintern eller kanske nästa sommar? Kommer det en andra våg? Det är svårt att sia om men jag tror att när det än blir går vi mot "det nya normala", dvs efter Corona.

 

På Almi tror vi på mod, nyfikenhet och handlingskraft som viktiga delar att ta med sig framåt. Utifrån där vi befinner oss nu så vill jag uppmana till att fortsätta hålla ut, och hålla avstånd, och att du som företagare tar kontakt med oss om du vill få stöd inför din nya resa. Vi har bra affärsutvecklingstjänster och finansiering för de olika skeden som ditt företag kan vara i.

 

Christina Nyström, rådgivare/affärsansvarig Almi Värmland


Läs även Juliana Perez Falke, Nationell kund och affärschef, krönika där hon reflekterar över hur coronaviruset påverkar Sveriges företagare och hennes tankar om transformationens tid.