Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
17 maj 2022

SKAPA-priset - nominera Värmlands bästa innovatör

Är du årets innovatör i Värmland? Ta chansen att nominera dig själv eller någon du känner till SKAPA-priset! Sista ansökningsdag är 6 juni.

Det finns två olika kategorier att söka till

 

SKAPA-priset - Sveriges största innovationspris

 

Delas ut till den person, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. 

 

SKAPA-talang - för unga innovatörer

 

Detta prestigefyllda pris delas ut till framtidens talanger. Priset delas ut till den  unga person, högst 30 år, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Utmärkelsen ger kraft åt innovationsklimatet i Sverige.

 

De värmländska vinnarna utses vid en prisutdelning av landshövdingen i Värmland och tilldelas 20.000 kronor. De värmländska vinnarna går även vidare till den nationella tävlingen där prissumman är 200.000 kr.

Så här ansöker du

1. Du kan söka själv eller nominera någon annan
2. Fyll i ansökan på www.stiftelsenskapa.se
3. Ansök senast den 31 maj 2022, samma formulär för alla tävlande

 

Tips: vid bedömningarna fäster juryn stor vikt vid kreativiteten liksom marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandens och projektets bakgrund samt samhällsnyttan

Om SKAPA-priset

SKAPA-priset är ett av landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Det nationella priset är i år, förutom äran, 200 000 kronor och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer. Huvudsyftet med priset är att ge stöd till innovatörer/uppfinnare för att de ska få möjlighet att utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få en ökad tillväxt och därmed skapa fler jobb.

 

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.


Länsjuryn 2022 består utav representanter från Almi Värmland, Karlstad universitet, Compare, NyföretagarCentrum Södra Värmland, Innovationssluss Vivan/Region Värmland.

För ytterligare information

Martin Bergstrand, rådgivare på Almi och ordförande länsjury SKAPA-priset i Värmland, martin.bergstrand@almi.se, 070-680 48 80