Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
27 augusti 2020

Välkommen Peter Liljekvist – ny rådgivare hos Almi Värmland

Vad kan du bidra med?

Framförallt med min erfarenhet inom export och internationell handel och hur man som företagare lyckas så bra som möjligt med sin exportsatsning. Men även med min erfarenhet inom affärsutveckling i stort. På Almi Värmland kommer jag arbeta som rådgivare med fördjupad kompetens inom internationalisering.

 

Vad har du jobbat med tidigare?

Mina samlade erfarenheter har gett mig en spets inom export och internationalisering. Jag har en ekonomexamen med inriktning mot marknadsföring från Karlstads universitet. Därefter jobbade jag ett par år på storföretag inom livsmedelsbranschen med försäljning. Har även jobbat i två mindre företag med exportförsäljning med ansvar för agenter och distributörer internationellt. Jag kommer närmast från Exportrådet/Business Sweden där jag arbetat med exportrådgivning till små- och medelstora företag i 13 år. Under 2018 och 2019 var jag tjänstledig från Business Sweden och arbetade med regeringens nationella satsning på Regionala Exportscenter som idag heter Regional Exportsamverkan. Dessutom har jag faktiskt jobbar på Almi under tre år på 90-talet. Har också hunnit med att starta eget bolag, vilket jag tror är en bra erfarenhet i rollen som Almi-rådgivare.

Jag kommer närmast från Exportrådet/Business Sweden där jag arbetat med exportrådgivning till små- och medelstora företag i 13 år.
Peter Liljekvist

Hur ser du på Almis roll?

Jag ser Almi som en naturlig partner för företagen i deras tillväxtresa. Vi erbjuder tydliga och relevanta tjänster som driver tillväxt under olika skeden i ett företags utveckling.

 

Vad ser du mest fram emot?

Att få möjligheten att träffa många nya spännande företag, men även fortsätta jobba med företag som jag känner sedan min tid på Business Sweden. Jag drivs av att få se företag växa och ta kliv framåt i sin utveckling. Jag ser fram emot att få vara med och bidra till deras tillväxt, både på hemmaplan och internationellt.

 

Vad har du för intressen?

Jag är en typisk generalist som gillar det mesta. På fritiden blir det en hel del träning av olika slag. Och sedan är jag lite nördig på hockey också.