Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
18 juni 2019

Trevlig sommar!

Jag tycker om att bli överbevisad och att bli påmind om att den egna hjärnan ibland är för trång. Att det man inte sett som möjligt faktiskt fungerar. Dessutom blir jag blir glad när vi på kan bidra till er företagares utveckling – oavsett om det handlar om de stora sprången eller kontinuerlig utveckling.

 

Artikeln om Göran Brandt som 3D-printat ett 7.5 meter långt skråv till en båt är ett bra exempel på just detta. Det tar normalt tar 2-3 månader att tillverka men printades på under två dygn. Låter nästan för bra för att vara sant men det funkade. Ett tydligt bevis på den snabba förändringen i omvärlden. Det som var omöjligt igår är möjligt idag. Ett kvitto på att det är svårare att fatta framtida beslut på historisk kunskap.

 

Målet är naturligtvis att hela båten ska vara gjort av biokompositmaterial. Att hållbarhet är viktigt bekräftas i intervjuer som vi har genomfört med 1 250 VDar över hela landet. Den visar glädjande också att tillväxtviljan i Värmland fortsatt är hög om än något dämpad jämfört med förra året. Drygt 80 procent av länets små och medelstora företag har tillväxtambitioner.

 

Slutligen önskar jag er alla en riktigt skön sommar. Det sägs vara lättare att tänka nya och stora tankar när man är ledig. Kontoret är bemannat före, under och efter din ledighet så är du sugen på att prata utveckling av ditt bolag så tveka inte att kontakta oss. Om vi lyssnar till våra kunder så säger de att det lönar sig att kontakta Almi. Eftersom vi mäter effekten så vet vi att de företag som vi jobbar med utvecklas bättre än andra. Vi brukar säga att våra kunder vill och vågar lite mer än andra så det kanske inte är så konstigt.

 

Må så gott, njut av sommaren och hoppas vi ses om en inte allt för lång framtid.

 

Anna Lundmark Lundbergh
vd

 

Almis företag utvecklas bättre än motsvarande kontrollgrupp. Det visar den årliga undersökningen av Almis effekt på företagens tillväxt.