Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
27 januari 2023

Välkommen Anna Lilleng – ny rådgivare på Almi Värmland

Med en passion för företagande, en bred arbetslivserfarenhet och en stor portion nyfikenhet tar hon sig an rollen som rådgivare med fokus finansiering.

Från Karlstad till London, Dublin och Australien. Nyfikenheten har tagit Anna till olika platser i världen där hon haft spännande uppdrag och träffat många olika människor. Hon har lång erfarenhet av redovisning och ekonomistyrning, från såväl internationella organisationer som Google och Microsoft till mindre företag och start-ups. Hon har även verkat i olika branscher, från tillverkande företag som serviceföretag. 

 

På Almi kommer hon att jobba som rådgivare med fokus finansiering. Det innebär att möta Värmlands små och medelstora företag och stötta dem i deras nästa steg. Dels genom kreditgivning för att finansiera företags framtida satsningar men också med coachning kopplat till företagens ekonomi och lönsamhet.  

 

-  Framförallt bär jag med mig erfarenheten av att jobba i ekonomiska roller från olika typer av organisationer och branscher. Jag har stor förståelse för hur ekonomin påverkar företagandet och organisationen. Jag bär också med mig erfarenheter från att ha mött många olika människor, kulturer och religioner.

 

Anna lockades av att arbeta på Almi av flera anledningar.

 

-  Jag ser att Almi fyller en viktig roll då vi kan stötta företagare med både affärsutveckling och finansiering i olika skeden. Då vi delvis är statligt ägda har vi en oberoende roll och kan lägga kraft på vårt samhällsuppdrag och verkligen göra nytta hos företagen. Här är tillgängligheten stor och det behövs för att få människor med olika förutsättningar att våga satsa. 

Vad ser du mest fram emot?

-  Jag älskar företagande och att möta människor. Almi känns som dynamisk miljö där man inspirerar, gör nytta och främjar utveckling. Jag ser fram emot att få bidra till att stötta och utveckla dem framåt men också att få inspireras av deras resor. Jag tror på ständig utveckling – det är en grundtro, både inom företagande och på en personlig nivå.

Namn: Anna Lilleng

Roll på Almi: Rådgivare med fokus finansiering

Bor: I karlstad med man och tre barn

Drömresemål: Peru! Vandra på Inkaleden och besöka Machu Picchu

Kontakt: anna.lilleng@almi.se , 070-811 07 48