Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
31 mars 2022

Så hittar du nya stjärnor till ditt företag

Att växa med 25 kvalificerade mjukvaruutvecklare på ett år, går det? Annevo lyckas genom ett hundraprocentigt individfokus under rekrytering och anställning.

 

 

 

Annevos vd Elias Gustavsson och Linda Elfving, rådgivare på Almi hjälps åt för att göra de nykläckta företagen i startupstudion flygfärdiga. Almi bidrar med affärsutveckling och verifieringsmedel.

Hos Annevo är det individens idéer och drömmar som bygger affären. En svårslagen konkurrensfördel när nya talanger ska rekryteras på en marknad som samtidigt erbjuder 60 till 70 andra jobb att välja på, bara i Göteborg.

Vi förverkligar människor och deras idéer. Det är vårt why
säger Elias Gustavsson, CEO på Annevo.

I Annevos startup-studio förverkligas digitala idéer i samarbete mellan entreprenörer och Annevos mjukvaruspecialister och servicedesigners. Startup-studion finansieras av externa kunduppdrag.

 

Rekryteringen av nya medarbetare pågår ständigt. Annevo söker aktivt upp personer som bolaget vill växa med. När det blir en match gäller det att agera snabbt och flexibelt.

 

- Det är lätt att tro att ett lite större företag behöver mer strukturerade processer, men vår lärdom är att det är livsfarligt, säger Elias. Allt rör sig för snabbt, att toppstyra går inte.

 

För att kunna agera på medarbetarnas behov och idéer har Annevo en funktion som ligger nära organisationen och lyssnar. Medarbetare möter också ledningen varje vecka för att ge sin input till bolagets utveckling.

 

Att ge medarbetarna plats och att välja krävande kunder ger Annevo en tydlig identitet i konkurrensen med andra arbetsgivare. Den tredje delen av identiteten är – snällhet.

 

- Vi är ett snällt bolag och fattar beslut utifrån det. Snällhet förknippas ofta med svaghet, men det är precis tvärtom, säger Elias Gustavsson. Det finns en värme här och vi hjälper varandra både i och utanför jobbet. Kontoret är allas kontor, det är alltid öppet och vi har haft både dop och bröllop här.

Annevos råd till företag som vill växa med nya medarbetare

1.       Know your numbers! Hur många behöver ni kontakta varje dag för att lyckas hitta en ny medarbetare?

2.       Ta hjälp! Be framgångsrika arbetsgivare att dela med sig över en lunch. Gör detta i ett halvår.

3.       Lyckas ni ändå inte, granska er identitet.

Vill du veta mer om Almi och våra erbjudanden? Vi berättar gärna mer!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort!
*
*
*
*
?