Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
28 april 2022

Stugan kan monteras på 6 minuter!

Att bygga nya bodar och ministugor för varje enskilt event är slöseri med tid och resurser. Henrik Wallin Pérez, medgrundare av Knoppa AB, ville därför erbjuda eventmarknaden ett mer hållbart och cirkulärt alternativ till permanentbyggen med låg nyttjandegrad.

Hållbarhet var redan från början en viktig del av affärsidén för det portabla konceptet Popup-stuga. Men Knoppa var också mycket måna om att få fram ett produkt- och tjänsteutbud som var väl anpassat efter marknadens verkliga behov. Det fick därför ta lite tid att hitta den smarta och flexibla produktlösningen. Resultatet blev en hållbar bod-modell som är enkel att transportera, och är häpnadsväckande snabb att både bygga upp och demontera, ett framgångsrecept.

Vi kan bygga på förmiddagen och riva på eftermiddagen. Det går därför jättefort att skala upp ett boende på en ny plats. Vi kan faktiskt bygga upp en stuga på 4-6 minuter.
Henrik Wallin Perez

Med stöd av Almi har Knoppa skruvat ytterligare på sina strategier, bland annat kring hållbarhetsfrågorna. Uthyrningsverksamheten kom i gång redan innan pandemin, som var en tuff tid för event-branschen. Men nu är det fullt drag igen med hög efterfrågan.

 

- Idag kan en popup-stuga användas i upp till 30 olika sammanhang på bara ett år, primärt som ett bekvämt glamping-boende (lyx-camping) med sängar och mobilladdning, under tillfälliga event och för korta säsongsboenden. Men boden förvandlas även lätt till exempelvis en biljettbod, vallningsbod eller ett julmarknadsstånd, berättar Henrik.

Bodarna gör väldigt liten åverkan på miljön och har hög nyttjandegrad. Dessutom erbjuds bland annat fossilfria transporter och miljövänliga avfallslösningar. Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, och bolaget kvalificerade därför för att få Almis s.k. Gröna lån.

 

- Det gröna lånet har gjort att vi har kunnat utveckla flera typer av stugor och kunnat växa med olika produktvarianter, avslutar Henrik.

Popup-stuga är ett bra exempel på hur delningsekonomi och cirkulära lösningar kan bidra till att minska miljöpåverkan och klimatavtrycket för eventbranschen i Norden.

Idag kan en popup-stuga användas i upp till 30 olika sammanhang på bara ett år, primärt som ett bekvämt glamping-boende (lyx-camping) med sängar och mobilladdning, under tillfälliga event och för korta säsongsboenden. Men boden förvandlas även lätt till exempelvis en biljettbod, vallningsbod eller ett julmarknadsstånd, berättar Henrik.

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret.

Vi har inte möjlighet att ringa upp. Vi återkommer via mejl och det är därför är viktigt att du anger vad du vill ha hjälp med.
*
*
*
*
?