Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Camilla Ahlsson

- Jag blir glad när jag känner att jag gjort något bra, att jag gjort skillnad. Efter ett bra kundmöte till exempel!

  • Namn: Camilla Ahlsson
  • Roll: Affärschef, Almi Uppsala
  • Har arbetat på Almi sedan: 2000
  • Utbildning: Förvaltningslinjen med internationell inriktning. Kompletterat med sociologi och marknadsföring.

Varför valde du att börja jobba på Almi?

- Jag jobbade på Euro Info Center i Uppsala med att hjälpa företag med EU-regler, EU-stöd och internationella kontakter. Där hade jag ett nära samarbete med affärsutvecklingskonsulterna på Almi, och det blev ett naturligt steg att sedan börja arbeta på Almi.

Hur tycker du att det är att arbeta på Almi?

- Det är spännande och utvecklande. Jag får möta människor som brinner för sina företag. Arbetet ger mig inblick i olika företag, branscher och processer. Sen har jag väldigt trevliga kollegor, vi är ett bra gäng.

Vad sporrar dig att gå till jobbet?

- Förhoppningen om att det jobb jag utför gör skillnad. Just nu känns coaching väldigt stimulerande då jag får jobba nära kunden och hjälpa dem att nå sina visioner och mål. Jag trivs även i rollen som projektledare, man ställs hela tiden inför nya utmaningar. Jag har bland annat arbetat i större EU-finansierade projekt som haft partners med från flera olika länder. Det har varit jättekul och intressant – dels att man får resa en hel del men framförallt är samarbetet med motsvarande kollegor i andra länder väldigt lärorikt.

Känner du att du växer och utvecklas på Almi?

- Ja, absolut, hela tiden. Det är otroligt lärorikt och stimulerande. Jag lär mig mycket i det dagliga arbetet av de företag jag jobbar med. Och jag upplever att Almi Uppsala har ett utvecklande arbetsklimat – ett exempel är att alla medarbetare ansvarar för att omvärldsbevaka ett eller flera områden. Det gör att alla får input om vad som händer på flera olika områden.

Beskriv något du är stolt över med Almi.

- Mina kollegor!

Tycker du att det finns en speciell Almi-känsla?

- Ja, jag tycker att vi som arbetar på Almi har ett stort engagemang för det vi gör, och med kunden i centrum. Almi som företag, upplever jag, vill hela tiden sträva efter att bli bättre, lära nytt och utvecklas.

Varför tycker du att man ska jobba på Almi?

- Det är ett utvecklande och stimulerande jobb. Man lär sig saker hela tiden och får inblick i olika branscher och processer. Samtidigt är det flexibelt, jag kan i stor utsträckning själv styra mina tider och aktiviteter. Jag planerar själv hur jag lägger upp mina dagar. För mig som har tre små barn underlättar det vardagen.

Vad gör dig glad på jobbet?

- Jag blir glad när jag känner att jag gjort något bra, att jag gjort skillnad. Efter ett bra kundmöte till exempel!

Berätta något som vi inte vet om dig. Har du någon oanad talang?

- Jag har jobbat i 17 år som aerobicsintruktör. Det är både en hobby, en passion och ett extrajobb. Det händer att jag kör ett pass med mina kollegor!