Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Stefan Lundblom

- Jag möter ständigt nya frågeställningar och utmaningar i företag inom olika branscher och faser.

  • Namn: Stefan Lundblom
  • Roll: Investment Manager, Almi Invest
  • Har arbetat på Almi sedan: Januari 2013
  • Utbildning: Civilekonom

Varför valde du att börja jobba på Almi?

– Jag var tidigare anställd på Innovationsbron AB och blev anställd på Almi efter sammanslagningen. Det kändes som att Almis delvis nya roll kopplad till ägarkapital skulle innebära många intressanta utvecklingsmöjligheter och därför valde jag att följa med in i Almi.

Hur tycker du det är att arbeta på Almi?

– Det finns utrymme att ta egna initiativ och man får stor frihet i det dagliga arbetet. Det känns också som om Almi, i och med att Innovationsbrons verksamheter inom såddinvestering och inkubation nu har integrerats, kommer att ha en tydligare roll för företag med utpräglad tillväxtprofil. Det känns kul att vara en del i det delvis nya uppdraget.

Vad sporrar dig att gå till jobbet?

– Jag möter ständigt nya frågeställningar och utmaningar i företag inom olika branscher och faser. Ingen dag är den andra lik.

Känner du att du växer och utvecklas på Almi?

– Ja, absolut.

Beskriv något du är stolt över med Almi.

– Att vi bidrar till att utveckla näringslivet i Sverige genom att vi kan tillföra något som saknas på den privata marknaden. För egen del jobbar jag med att investera ägarkapital i tidiga faser, det vill säga vi går in som delägare utan krav på privata medfinansiärer. Det är en viktig uppgift eftersom en stor del av de privata riskkapitalbolagen inriktade på tidig fas har försvunnit under de senaste tio åren.

Tycker du att det finns en speciell Almi-känsla?

– Nu har jag precis hunnit börja jobba på Almi, men det känns som om det överlag är väldigt positiva tongångar bland kollegorna så det verkar mycket lovande.

Varför tycker du att man ska jobba på Almi?

– För att man får träffa många spännande entreprenörer med fantastiska affärsidéer. Man känner ofta att man dessutom kan bidra med något i deras resa mot att bygga ett framgångsrikt företag, det ger absolut en tillfredsställelse. Gillar man nya utmaningar och att jobba nära både entreprenörer och andra finansiärer så är Almi absolut en intressant arbetsgivare.

Vad gör dig glad på jobbet?

– Entreprenörer som lyckas, framförallt de som kämpat länge i motvind, gärna med en ny affärsidé som man lyckas ta ut på en internationell marknad. Sen har vi en skön stämning och rätt kul kollegor emellan i det dagliga arbetet, det är viktigt.

Berätta något som vi inte vet om dig. Har du någon oanad talang?

– Jag är grym på flugfiske!