Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Visste du att små åtgärder kan ge stora och positiva effekter på ditt resultat?

Din affär ger en ökad förståelse och överblick på ditt företags ekonomi

Undrar du varför det inte finns pengar på kontot fast affärerna går bra? Har du någon gång önskat att det fanns ett enkelt sätt att få en ökad förståelse och överblick på ditt företags ekonomi? Vill du förbättra företagets lönsamhet och behöver en långsiktig strategi för det? Är du helt enkelt redo att ta ditt företag till nästa nivå? Då kan Din affär vara något för dig.

Vad innebär Din affär?

Din affär består av två delar, Visualisera din affär samt Simulera din affär. Båda är upplagda som en coachande dialog och det är ditt företags ekonomi vi tittar på, utifrån olika infallsvinklar, nuläge eller framtid. Till vår hjälp använder vi oss av pedagogiskt visualiseringsverktyg som på ett tydligt och enkelt sätt visar på både områden som fungerar bra, men även de där det krävs en förbättring och justering.

 

Oavsett intresse och kunskap inom företagsekonomi så kommer du ha en tydlig och klar bild över ditt företags ekonomi samt en handlingsplan på just dina fokusområden.

Visualisera din affär - här och nu

Här fokuserar vi tillsammans kring ditt företags ekonomiska nuläge. Det skapar ökad förståelse för den egna ekonomin och företagets affärsmodell. Men även dess risker/utmaningar och lönsamheten. Vi utlovar aha-upplevelser och tips på hur du kan undvika de vanligaste fallgroparna. 

 

Tillsammans med en rådgivare från Almi går du bland annat igenom:

 

 • Företagets ekonomi kopplat till affärsmodellen på ett nytt visuellt sätt
 • Eventuella utmaningar
 • Hur företaget kan finansieras framåt
 • Ditt företags ekonomi jämfört med en konkurrent
Många företag behöver få ökad förståelse för företagets ekonomi kopplat till sin affärsmodell. Det får du i Visualisera din affär.
Stina Madeberg, rådgivare Almi

I vår dialog använder vi oss av ett visualiseringsverktyg som på ett enkelt och pedagogiskt sätt identifierar fokusområden och aktiviteter som är kopplade till företagets ekonomi. Dina förutsättningar ökar för högre lönsamhet och en hållbar utveckling.

Till vem vänder sig Visualisera din affär?

Detta passar företag som vill ta nästa steg i sin utveckling och som önskar få en ökad förståelse för företagets ekonomi.

Simulera din affär - framtid

Under ett – två möten med en rådgivare från Almi identifierar ni tillsammans risker och utmaningar och går även igenom hur företaget kan finansieras framåt. Vi simulerar din framtida affär och ekonomi för att öka förståelsen för hur mål och åtgärder påverkar räkenskaperna.

I dialogen använder vi bland annat ett visualiseringsverktyg för att simulera olika scenarios och effekterna av dessa. Du kommer få en ökad förståelse för hur resultat, skulder och tillgångar hänger ihop med affärsmodellen. Genom att jämföra med konkurrenter och andra företag ökar dessutom förståelsen för hur olika strukturer på affärsmodell påverkar ekonomin.

 

I ”Simulera din affär” kommer du bland annat:

 

 • Utvärdera framtida scenarier
 • Få bättre insikt om vad som driver företagets lönsamhet och tillväxt
 • Jämföra din affärsmodell med konkurrenternas
 • Ta fram en handlingsplan med prioriterade utvecklingsområden för dig
Syftet är att få en ökad insikt om hur dina framtida tillväxtplaner påverkar företagets ekonomi. Dessutom ska du få en god uppfattning om hur din tillväxt kan finansieras.
Thomas Eklöf, rådgivare Almi

Du får insikter och en plan för att kunna agera i god tid. Dessutom får du kunskap om olika finansieringslösningar.

Till vem vänder sig Simulera din affär?

Detta passar dig som företagare som antingen:

 

 • har satt dina mål och vill förstå hur nästa utvecklingssteg påverkar företagets ekonomi
 • står inför ett förvärv
 • har likviditetsutmaningar
 • vill förstå vad du tjänar pengar på

För att verkligen kunna få ut bästa effekten av Simulera din affär är bra att börja med Visualisera din affär. 

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare

Framtidsdialog – rusta ditt företag för framtiden

När du tar del av affärstutvecklingstjänster eller ansöker om finansiering från Almi kommer du att ha en Framtidsdialog med oss, där företagets hållbarhetsarbete är i fokus. Hållbarhet har nämligen gått från att vara ett ”bra att ha” till en nödvändighet då både kunder, medarbetare och planeten kräver det. Det är här Framtidsdialogen kommer in.

 

Du får grundläggande kunskap om hållbarhetsområdet generellt men även kopplat till din affär och vilka utvecklingsområden som är relevanta för dig. Tillsammans med din rådgivare har du en dialog där ni tittar specifikt på din verksamhet. Du får också stöd i att prioritera vad nästa steg är. På så vis står du bättre rustad för framtiden och kan vara säkrare på att du lägger tid och/eller pengar på rätt saker.

 

Pris: kostnadsfritt
Tid: 10-20 minuter förberedelse digitalt + cirka en timme med din rådgivare.

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.

 

Är du intresserad av Visualisera eller Simulera din affär?

 

För att kunna ta del av dem behöver du först träffa en Almi-rådgivare för ett första möte där ni tillsammans ser över dina behov.