Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

HorseMetro – den Internationella Plattformen för Hästintresserade

Devgarden är ett Startup-företag i Sundsvall som utvecklar den digitala plattformen HorseMetro. Syftet med  plattformen är att samla hästintresserade, varu- och tjänsteleverantörer inom hästsporten oavsett inriktning på ett och samma ställe för att underlätta social och affärsmässigt nätverkande lokalt som internationellt.

Sandra Dahlberg, grundare av företaget, förklarar att plattformen är en kombination av Facebook med bloggmöjligheter, pintrest, MSN News och blocket där man förutom en social del, kan köpa och sälja allt från hästar, begagnade ridbyxor, nya bilar, andelshästar, eller olika former av hästrelaterade tjänster men även på ett enkelt sätt kan titta på tillgängliga avelshingstar för semin från hela världen.

Devgardens målsättning är att föra hästsportens olika grenar närmare varandra och  i teamet  bygga en förstklassig användarupplevelse och vara den naturliga samlingsplatsen för alla hästintresserade i hela världen.  


För att uppnå denna målsättning har HorseMetro byggt upp flertalet samarbetspartners och ambassadörer, en av dessa samarbetspartners är Enterprise Europe Network (EEN) i Västernorrland.  Med hjälp av EENs rådgivningstjänster har företaget fått möjligheten att  hitta rätt bland företagen på internationell marknad men även att få hjälp att hitta information samt kontakter i Europa.

 

 

Soft launch för plattformen är den 29 Mars då får Devgardens ambassadörer och inbjudna kunder tillgång till plattformen. Därefter är siktet inställt på att göra en internationell lansering i slutet av Maj.

 

Är du en företagare i startskottet till en internationell marknad?

Kontakta oss på EEN för hur vi kan hjälpa ditt företag.

 


Enterprise Europe Network helps ambitious SMEs innovate and grow internationally.

 

 

 

 

 

 

 

  

”EEN är verkligen ett bra nätverk där länder går ihop och hjälper varandra. Vi har haft stor nytta av nätverket, bl.a i vår sökning av kontaktpersoner men även fått hjälp med att formulera oss så att våra frågor fått tillräckligt stor spridning.”
säger Sandra Dahlberg.