Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Simulera din affär
– vad påverkar ditt företags ekonomi?

Simulera din affär – så påverkas ditt företags ekonomi

Innan du lånar pengar är det alltid viktigt att säkerställa att det är den åtgärd som ditt företag behöver, samt att lånets storlek motsvarar de behov du och ditt företag faktiskt har.

I simulera din affär kommer du tillsammans med en rådgivare från Almi att gå igenom ditt företags ekonomi, där ni tillsammans identifierar risker och utmaningar och vilka möjligheter som finns till återhämtning och en hållbar framtid.

I ”Simulera din affär” kommer du bland annat titta på:

  • Hur mycket har omsättningen minskat på grund av corona? 
  • Vilka rörliga kostnader har minskat? 
  • Vilka fasta kostnader kan minskas? 
  • Hur kan personalkostnaderna minska? 
  • Hur mycket påverkas det egna kapitalet?

I dialogen använder vi bland annat ett visualiseringsverktyg för att simulera olika scenarios och effekterna av dessa. Du kommer få en ökad förståelse för hur kassaflöde, resultat och balansräkning hänger ihop med din affärsmodell. Allt mynnar ut i en handlingsplan framåt.

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare

Framtidsdialog – rusta ditt företag för framtiden

När du tar del av affärstutvecklingstjänster eller ansöker om finansiering från Almi kommer du att ha en Framtidsdialog med oss, där företagets hållbarhetsarbete är i fokus. Hållbarhet har nämligen gått från att vara ett ”bra att ha” till en nödvändighet då både kunder, medarbetare och planeten kräver det. Det är här Framtidsdialogen kommer in.

 

Du får grundläggande kunskap om hållbarhetsområdet generellt men även kopplat till din affär och vilka utvecklingsområden som är relevanta för dig. Tillsammans med din rådgivare har du en dialog där ni tittar specifikt på din verksamhet. Du får också stöd i att prioritera vad nästa steg är. På så vis står du bättre rustad för framtiden och kan vara säkrare på att du lägger tid och/eller pengar på rätt saker.

 

Pris: kostnadsfritt
Tid: 10-20 minuter förberedelse digitalt + cirka en timme med din rådgivare.

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.