Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Vid mindre kapitalbehov
För dig som ska starta ett företag eller har ett företag i uppstart.

Mikrolån

Almis Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov. Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett mikroföretag och till unga företag i uppstart. Mikrolånet kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.

Låna 100 procent av kapitalbehovet

Vi kan låna ut upp till 100 procent av kapitalbehovet. Vår kreditbedömning baseras huvudsakligen på din affärsidés möjligheter. Syftet med lånet är att ge möjlighet för nya företag att etableras och växa. Lånet kan användas till investeringar och rörelsekapital. Som säkerhet för lånet vill vi ha en begränsad personlig borgen på 10 procent av lånebeloppet.

Förmånligare villkor

Tack vara en garanti från Europeiska unionen kan vi erbjuda det Mikrolånet till förmånliga villkor. Det innebär bland annat en återbetalningstid på upp till 72 månader, amorteringsfrihet de första 12 månaderna och en förmånlig ränta. En uppläggningsavgift om 500 kronor tillkommer.

Så här ansöker du

Du ansöker smidigt och enkelt genom att fylla i låneansökan (e-tjänst). Varje ansökan och beslut om lån behandlas konfidentiellt.

Almis Mikrolån får stöd från Europeiska unionen via den garantifacilitet som inrättats enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1296/2013 om Europeiska unionens program för sysselsättning och social innovation (EaSI) och via Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi) som inrättades inom ramen för investeringsplanen för Europa. Syftet med Efsi är att bidra till att stödja finansiering och genomföra produktiva investeringar i Europeiska unionen och öka tillgången till finansiering.

 

Denna finansiering omfattas av en garanti från Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI) och Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi) som inrättades inom ramen för investeringsplanen för Europa. Syftet med Efsi är att bidra till att stödja finansiering och genomföra produktiva investeringar i Europeiska unionen och öka tillgången till finansiering.

 

Läs mer om Efsi på kommissionens sida om investeringsplanen  och på Twitter # investEU.

 

Läs mer om EaSI på EUs sida här eller på EIFs sida här

EU logga
Almi-lån hjälpte Åre Chokladfabrik
De fick hjälp att finansiera uppstarten av chokladmakeriet.
Läs mer om Åre Chokladfabrik