10 oktober 2017

Almi Invest och Walerud Ventures investerar i Ekkono

Almi Invest och Walerud Ventures investerar sammanlagt 7,5 miljoner kronor i företaget Ekkono Solutions som tillhandahåller en lösning för maskininlärning för sakernas internet – Internet of Things (IoT).

Trenden med Internet of Things och den allt större mängden uppkopplade föremål, i allt från våra hem till industrin, innebär stor potential men även utmaningar med en omfattande mängd rådata från alla dessa föremål. Ekkonos lösning bygger på sju års forskning inom prediktiv modellering. Deras produkt skapar smartare hantering av data och erbjuder lösningar på utmaningen med omfattande datamängder.

 

Ekkono erbjuder en mjukvarulösning för Edge Computing, en programvara för att hantera datamängden och förbättra potentialen med IoT. Produkten möjliggör avancerad maskininlärning för uppkopplade föremål, vilket gör dem smartare och mer effektiva. Målgruppen för produkten sträcker sig mellan allt från konsumentmarknaden, till industriell IoT, bland annat processindustri, fordonsindustrin, energi och fastighetsautomation.

 

Därför har nu Almi Invest och Walerud Ventures valt att investera i Ekkono.

 

"Ekkono har potential att bli hur stort som helst", säger Jane Walerud. "De finns i skärningspunkten mellan två stora områden, maskinlärning och IoT, och adresserar en internationell marknad. Ekkono har potential att bli en del av det svenska teknikundret och passar bra hos Walerud Ventures."

 

"Området är hett och här finns flera svenska bolag i framkant, säger Christian Björkman, Invest Manager på Almi Invest. " Ekkono har kombinationen av ett team med bevisat track record och en lovande teknik. Detta kan revolutionera och förenkla det sätt som maskininlärning och IoT tillämpas i framtiden.

 

Jon Lindén (på bilden ovan), vd för Ekkono konstaterar att investeringen är ett stort steg för företaget:

 

"Det är en fantastisk kombination av investerare, Jane, Bengt och Caroline Walerud är Sveriges bästa teknikinvesterare och förstår vår verksamhet. Almi Invest adderar ytterligare trovärdighet och är en erfaren och professionell investerare."