Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
14 juni 2021

Graphmatech tar in 84,5 miljoner kronor

Graphmatech

Grafenbolaget Graphmatech, vars unika teknologi gör det möjligt att använda grafen i storskalig industriell produktion, har tagit in 84,5 miljoner kronor. I emissionen deltar befintliga investerare, bland andra Almi Invest GreenTech och ABB Technology Ventures. Nya investerare är Molindo Energy, Forward Ventures och SEB Venture Debt. Kapitalet gör det möjligt för företaget att utveckla sin teknik och nå nya marknader.

Graphmatech är ett grafenteknologiföretag som vill leverera nästa generations material för att stödja övergången till ett hållbart samhälle. Bolaget har utvecklat en teknologi som gör det möjligt att använda världens tunnaste material, grafen, i industriell produktion.

 

Grafen är ett supertunt kolmaterial som är 200 gånger starkare än stål, genomskinligt, böjligt och leder elektricitet bättre än koppar. Upptäckten av materialet gav Nobelpriset 2010 och sedan dess har man letat efter lösningar för att kunna använda materialet i industriella applikationer. Problemet som forskarna försökt lösa är att grafen lätt klumpar ihop sig, vilket gör att de unika egenskaperna försvinner.

 

Graphmatech har en lösning på detta med sin teknologi, som bevarar grafenets fördelaktiga egenskaper även vid storskalig miljövänlig produktion.

 

– Det är glädjande att se att så många investerare inser värdet av vår teknologi och att både nya och tidigare investerare stödjer vår vision om en hållbar framtid, säger Graphmatechs VD och grundare Dr Mamoun Taher. Deras stöd hjälper oss att påskynda uppskalningen av vår produktionskapacitet, att lansera volymprodukter och att ytterligare vässa teknologin.

 

– Graphmatech kommer att vara en nyckelspelare i övergången till hållbar energi, säger Morgan Sadarangani, VD och grundare av Molindo Energy.

 

– Drivkraften bakom Graphmatechs teknik är att turboladda övergången till ett hållbart samhälle. Vi på Almi GreenTech är stolta över att kunna stötta det starka Graphmatech-teamet på denna resa, säger Boris Gyllhamn, Investment Manager på Almi Invest GreenTech AB.