30 oktober 2018

Investment manager till Almi Invests Exit och Portfolio Management-enhet

Teamet på Almi Invest

Är du intresserad av att arbeta med analyser av startups och dess exitmöjligheter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar ca 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

 

Almi Invests enhet Exit och Portfolio Management behöver nu förstärka teamet med en investment manager på visstidsanställning. I denna roll kommer du att arbeta med förvaltning av vår portfölj, genom uppföljning och analys av nuvarande portföljbolag samt agera stöd i exitprocesser inom koncernen.

Arbetet innebär bl.a. att:

 

Arbeta med portföljförvaltning och vara Almi Invests ägarrepresentant för ett antal portföljbolag, innefattande bl.a;

  • Avstämingar och uppföljningar med bolagets ledning och styrelse, deltagande vid bolagsstämmor
  • Kvartalsvärderingar
  • Genomförande av potentiella följdinvesteringar och/eller genomföra försäljning av vårt innehav

 

Arbeta med exitprocesser på uppdrag av fondchefer och investment managers inom hela Almi Invest-koncernen, innefattande bl.a. att:

  • Analysera potentiella köpare av bolag
  • Förbereda bolaget för en exitprocess, formulera exitplaner, vara delaktig i att ta fram säljmaterial
  • Föreslå relevanta rådgivare och/eller kontakta möjliga investerare

 

Övrigt

  • Analyser och presentation av månadsdata över exiterade bolag
  • Bygga nätverk med andra investerare och transaktionsrådgivare 

Vi söker dig som har ca 3-5 års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från investeringsområdet. Kanske jobbar du idag som konsult inom M&A, värdering eller Due Diligence. Kanske jobbar du med ekonomisk upföljning i en investeringsmiljö eller på annat sätt har en god förståelse för investeringsområdet. Du har en akademisk examen, sannolikt inom ekonomi eller motsvarande. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

 

Som person är du driven, ambitiös och affärsorienterad. Du har en hög analytisk förmåga, är noggrann samtidigt som du besitter förmågan att se hela bilden. Du har hög social kompetens och är duktig på att pedagogiskt presentera ekonomisk information. Du är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Du är även proaktiv, initiativtagande och har ett stort intresse för innovation, startups och tillväxtbolag. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Välkommen med din ansökan till kajsa.gustafsson@almiinvest.se snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 30 november. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en visstidsanställning fr.o.m. februari 2019 eller enligt överenskommelse, t.o.m. april 2020.