31 oktober 2018

Almi Invest investerar i music tech-bolaget MIND Music Labs

ELK Music Operating System

Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i MIND Music Labs, som utvecklar ett operativsystem för att göra vanliga musikinstrument trådlösa, uppkopplade och smarta, i en emission om totalt 6 miljoner kronor. Kapitalet kommer att användas till att stärka teamet på teknik- och marknadssidan inför kommande marknadslansering.

 

MIND Music Labs (Modern Ancient Instruments Networked AB) operativsystem har, med glimten i ögat, döpts till ELK – eftersom det på branschspråk är ett MOS (Music Operating System). MIND:s vision är att skapa en ny teknisk standard för musikinstrument och att den ska bli den självklara plattformen för musikskapande.

 

Med hjälp av ELK kan instrument kopplas upp trådlöst, med varandra och med inspelningsutrustning, och deras funktionalitet kan utökas väsentligt genom att det blir möjligt att ladda ner audio plugins, addons och ljud, s.k. presets och loopar, till dem. Akustisk musik kan sparas i ett digitalt format i samma stund som den spelas och även delas digitalt på internet.

 

- MIND är ett mycket spännande bolag som kommer förändra musikbranschen. Med deras mjukvara kommer det ske ett generationsskifte i hur man skapar, spelar in och delar musik, samt i hur man tillverkar instrument. Den revolutionerande låga latens som MIND lyckats utveckla kommer dessutom på sikt göra det möjligt för musiker som befinner sig på helt olika platser att spela tillsammans med sina uppkopplade instrument, säger Anna Söderholm, Investment Manager på Almi Invest. 

 

Operativsystemet ELK kommer att införlivas i produkter från etablerade och välkända varumärken inom musikbranschen och på så sätt nå slutanvändarna.

 

- ELK är det allra första operativsystemet som är designat specifikt för användning i musikintrument och audiosystem. Vår teknik öppnar upp för helt nya sätt att utveckla, tillverka och använda musikinstrument och audiosystem. Vi kommer att revolutionera musikskapande och vi är glada att ha med oss Almi Invest på denna resa - de för med sig stor erfarenhet av hur man ska jobba för att bygga värde i bolag, säger Michele Benincaso, VD på MIND.

 

Även de existerande ägarna Navare Invest, Lars Bergström, Ludvig Linge och Anders Göransson genom Soläng Invest medverkar i rundan på totalt 6 miljoner kronor. Kapitalet kommer att användas till att stärka teamet inom teknikutveckling, sälj och marknadsföring inför kommande marknadslansering.