Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Mentorprogram för kvinnor i karriären

Har du en dröm om att ta nästa steg i din karriär men saknar någon att bolla dina idéer med som stöttar och peppar dig i en eventuell motgång? Eller behöver – och vågar – du utmanas med nya synvinklar för att utvecklas i din befintliga roll? Då kan mentorprogrammet vara något för dig.

Hur funkar mentorprogrammet?

När du skickat in din intresseanmälan kommer du få en enkät skickad till din mejladress där du svarar på frågor gällande ditt nuläge i karriären, styrkor, svagheter, ambitioner och prioriteringar. Genom det identifieras dina behov och sedan sker en matchning med en mentor.

 

När du och din mentor arbetar tillsammans gör ni det målinriktat utifrån det inledande samtalet med fokus på utveckling. Det är du som adept som är den drivande parten under mentorprogrammet och mentorn fungerar som ett bollplank som guidar dig framåt. 

 

Mentorprogrammet pågår i 12 månader och träffarna föreslås ske en gång i månaden, men sätts enligt överenskommelse mellan mentorn och adepten. Under året sker kontinuerliga uppföljningar och fyra digitala nätverksträffar där möjlighet finns att dela erfarenheter, bygga ditt nätverk och få inspiration från andra mentorpar och föreläsare.

 

Observera att ett första möte ska vara möjligt att genomföra tillsammans med din mentor under vecka 16. Anmälan öppnar 12 mars och stänger 28 mars.

 

Programmet planeras att starta vecka 17 i samband med en informationsträff. Programmet har begränsat antal platser på 15 stycken mentorpar.

Vem kan ansöka om en mentor?

Mentorprogrammet riktar sig till kvinnor som bor i Gästrikland och som vill ta nästa steg i sin karriär. 

 

Läs mer om vad som förväntas av dig som adept

Fördelar med mentorprogrammet

Fördelarna med att få en utomståendes ögon och någon att bolla dina idéer med är många, men här är tre stora fördelar för dig, både som person och för din karriär:

 

  • Mod - bidra till att du vågar ta nästa steg
  • Nya lärdomar att använda i din utveckling 
  • Utökat nätverk i Gästrikland

Vill du bli mentor?

Vill du dela med dig av din erfarenhet och kunskap? Tycker du om att se andra människor växa? Mentorrollen passar erfarna män eller kvinnor från ledande positioner i näringslivet som vill dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter i syfte att stärka kvinnors roll i näringslivet i Gästrikland. 

 

Läs mer om vad det innebär att vara mentor

Anmälan till mentorprogrammet med start våren 2021 är stängd och matchningsprocessen har startat

Samarbetspartners är Almi GävleDala och Sandvik:

- öppnas i nytt fönster
Anna Rosengren, VD Almi GävleDala
I vårt arbete med företagen ser vi att en ökad jämställdhet i styrelser och ledningsgrupper leder till bättre affärer. När vi stärker kvinnors ledarskap ser vi en möjlighet till ökad tillväxt i näringslivet
Anna Rosengren, VD Almi GävleDala
- öppnas i nytt fönster
Johan Kerstell, Personaldirektör Sandvik AB
Vi arbetar aktivt och brett med mångfald och inkludering på Sandvik och ser det som en stor konkurrensfördel. Genom samarbetet med Almi kan vi stötta att fler kvinnor kan utvecklas och nå ledande positioner. Självklart vill vi vara med och bidra till den regionala utvecklingen.
Johan Kerstell, Personaldirektör Sandvik AB
- öppnas i nytt fönster

Frågor?

Kontakta Ida Eklund, projektledare Almi GävleDala på ida.eklund@almi.se