Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Finansiering och affärsutveckling som får företag att växa

Ingela hjälper företagare att förverkliga drömmar

Efter 35 år inom bankvärlden tog Ingela Eriksson förra året steget över till Almi Mitt. Här jobbar hon framför allt med finansiering för företagare.

Ingela har haft många olika roller under sin tid på bank, de senaste åren både som chef och rådgivare på företagssidan. Hon har lång erfarenhet och ett stort kontaktnät som hon byggt upp under lång tid i länet. Privat ägnar hon mycket tid åt att vara ute i naturen kring Kälarne med sina hundar, att odla i växthuset och inte minst att umgås med familjen, barn och barnbarn.

 

Spännande med stora satsningar

 

Tidigare har Ingela samarbetat mycket med Almis rådgivare kring gemensamma kunder. Hon beskriver att skillnaden är stor mellan att arbeta på bank och Almi Mitt. Nu kan hon hjälpa till med mer, bidra med en större bredd.

Ingela Eriksson ute i skogen med en hund
– Jag trivs jättebra och har verkligen ett toppjobb. Här kan jag möjliggöra för företagare att förverkliga sina drömmar.

–  Här kan jag se behovet och tillsammans med kollegor stärka upp med affärsutveckling och rätt rådgivning. Mest spännande är att se etablerade företag som vill växa och göra marknadssatsningar. Det handlar ofta om att satsa internationellt, lansera nya produkter eller utöka med fler butiker. Det är roligt att få stötta den planen, inte bara att låna ut pengar.

 

Det roligast med nya jobbet menar Ingela är att träffa företagare som brinner för sin verksamhet. Se vad som kan göras ännu bättre och enklare. Med tjänsten Din affär coachar hon kunderna att få en bättre, visuell överblick av hur företagets ekonomi ser ut idag och simulera kommande år.

 

– Vi lägger in aktuella siffror och tittar på nuläget. Om de vill investera går det att påvisa vilken finansiering som krävs för att göra det, hur det påverkar bland annat omsättning och kassa i framtiden. Vi kan exempelvis förutse om de på grund av investeringen kommer att behöva en checkkredit om 1,5 år. Aha! säger många när vi visar sambanden mellan ökad omsättning och likviditet.

Största nyttan

 

En finansiering från Almi kan möjliggöra för företag att förverkliga sina idéer.

 

– Vi är ett komplement till marknaden och säger inte ja till allt. Ibland finns det inte bärighet. Då förklarar vi så att kunden förstår och kan tänka ett varv till. Vi gör det som är det bästa för dem, det är deras pengar och engagemang. Det finns så många jätteduktiga företagare som bara behöver ett bollplank för att ta ett steg till. Almi Mitt har mycket att erbjuda och jag skulle vilja att alla får veta vilken nytta vi kan tillföra!

Almi Mitt har mycket att erbjuda och jag skulle vilja att alla får veta vilken nytta vi kan tillföra!
Ingela Eriksson, Finansiering
Kvinna sitter vid köksbordet hemma och skriver på sin datorsbord
- Ibland har jag suttit hemma och träffat kunder digitalt.

Har du frågor eller vill du 

prata om din ekonomi i företaget?

Kontakta mig! 

Ingela Eriksson

072-202 18 35

Aha! säger många när vi visar sambanden mellan ökad omsättning och likviditet.

Vill du få en bättre, överblick om hur företagets ekonomi ser ut idag och simulera kommande år?

Läs mer här

Logga Almi

Här kan du läsa om

 

lån och övrig finansiering

 

utveckla ditt företag

 

 

September 2021