Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

”Stark med Sara” upptäckte Almi och fick en kickstart

Som utbildad idrottsvetare, träningsinstruktör, yogalärare och personlig tränare jobbar Sara Eriksson på bred front inom hälsa. Hon har alltid haft ett genuint intresse för människor. Inte bara på det sociala planet, utan även hur vi människor fungerar fysiskt, mentalt och känslomässigt. Med 20 års erfarenhet av yoga och träning tog hon steget och startade det egna företaget – Stark med Sara. Hon hoppade även på Almis Kickstarta-program som lägger grunden för en bra start.

Jag såg ett nyhetsbrev från Almi Mitt och kände direkt att det var intressant, så jag anmälde mig.

På seminariet var det flera andra entreprenörer som kommit olika långt i sitt företagande. Det var intressant att både lyssna och dela med sig av erfarenheter.

När Sara startade 2019 kombinerade hon främst yogaklasser med träningsresor på uppdrag av olika researrangörer. Det blev många resor det året, 14 stycken. Så kom pandemin och hon fick tänka om.

 

- Jag började med digital yoga i höstas. Med mitt stora nätverk, dels från alla tidigare träningsresor, dels från mina år av utlandsjobb på träningshotell gick det bra. Jag har klasser online med folk från både Sverige och Danmark.

 

Coachning som ger energi

 

Parallellt har Sara också haft rådgivning och coachning av Sven Brückmann på Almi. De har haft regelbundna träffar med uppgifter att arbeta med där emellan.

 

– Coachningen var väldigt bra. Man klickar med vissa människor och jag gillar Svens approach. Vi hade ett bra energiutbyte som gav fler idéer och jag kände att nu är jag på väg! Med hans matris för mål fram till 2025 blev det också väldigt tydligt vad jag ska göra för att komma dit. Vad som behöver hända 2023 och 2024. Allt blev mer tillgängligt och görbart.

 

I framtiden är Saras målsättning att fortsätta ge människor bättre hälsa, fast med större inriktning mot företag. Det ger friheten att styra sitt arbete och få mer tid till alla delar som är viktiga i livet. Inte jobba så mycket kvällar och helger som Sara gjort tidigare.

Saras tips: Ta hjälp och våga köra!

 

Som ny företagare har man hundra frågor, men vet ofta inte vem man ska vända sig till. Innan trodde jag att Almi bara lånade ut pengar, nu vet jag att de gör mer än så, oavsett var man befinner sig i sitt företagande.

 

Så mitt tips till andra är att ta den hjälp som finns. Bara kör och ta steg för steg. Du behöver inte kunna allt innan, då kan halva livet gå utan att du vågade!

Almi logga
Sara Eriksson, Stark med Sara
Det är viktigt att må bra och jag jobbar ju med hälsa.

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

loggor region västernorrland , region jämtland och almi

Visste du att Almi kan stötta

dig som företagare med allt

detta:

 

Lån & övrig finansiering

Affärsutveckling

Mentorprogram

Digitalisering

Innovation

Februari 2022