Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 8 mars 2023

  Jämställt i styrelserummen år 2053

  Almis årliga undersökning av jämställdheten i svenska företag visar på en långsam ökning av jämställdheten i styrelserummen de senaste 10 åren. Den visar på att vi når jämställdhet i styrelserummen år 2053.
 2. 6 mars 2023

  “Framtidsgeneratorn blev en succé – och lever vidare”

  Almi fick i uppdrag att ge Sveriges små och medelstora företag mer kunskap om hållbarhet och att få dem att påbörja och/eller accelerera sitt hållbarhetsarbete. Nu är projektet utvärderat och visar bland annat att 80 procent av deltagarna har fått ny, värdefull kunskap.
 3. 28 februari 2023

  KRÖNIKA: Hej! Vi vill träffa dig!

  Är du företagare eller vill göra verklighet av en idé? Vill du bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart? Bra, då vill vi träffa just dig! Det händer ganska ofta att jag och mina kollegor träffar företagare som tror att Almi inte är för dem. Att deras företag är för små, för stora eller har behov som vi inte kan möta. Många tror också att Almi bara lånar ut pengar. Det kunde inte vara mer fel. Låt mig vara tydlig – vi vill träffa så många företag som möjligt för att verkligen maximera vår nytta som samhällsaktör. Läs Mikael Fällmans senaste krönika via länken (och boka ett möte idag)!
 4. 22 februari 2023

  InvestEU: EIF och Almi tecknar avtal om att garantera 211 miljoner euro i nya lån till SME i Sverige

  Almi är det första finansiella institutet i Sverige som tecknar ett InvestEU-garantiavtal med EIB Group i syfte att stödja innovations-, hållbarhets- och mikrofinansieringsprojekt. Samarbetet förväntas påskynda den gröna omställningen för många svenska företag.
 5. 15 februari 2023

  Bokslutskommuniké januari - december 2022

  Almis utveckling inom finansiering och affärsutveckling under helåret 2022 (Jämfört med helåret 2021)