Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
19 mars 2019

”Almis genomlysning av mitt företag var värdefull”

Pia Fehrm var redo att skala upp sitt företag. Hon fick lån och tillväxtrådgivning via Almi som bland annat ledde till en butikslokal i centrala Stockholm och ett nytt tag kring företagets tillväxtresa.
– Genom Almi har jag förtydligat det jag haft inom mig, säger Pia.

För tolv år sedan sa Pia Fehrm upp sig från sitt jobb inom digital-tv för att satsa på något eget, något som både hade affärsmässig potential och kändes rätt i magen. Med bas i sin källare i en Stockholmsförort började hon sälja necessärer till svenska butiker och fick snabbt stora kunder. Och att växa genom att hitta rätt kunder är förstås helt nödvändigt, men att också göra resan med produktion i fjärran land och bygga upp förtroendefulla relationer med fabrikörer med rätt etik, har förstås varit en oerhört stor utmaning.

 

Bild på Pia Fehrm i sin butisklokal

I dag har hennes företag PIPOL'S BAZAAR fem anställda och har breddat utbudet till väskor, inredningsdetaljer och smycken – allt i den mönsterrika design som blivit varumärkets signum. Och utvecklingen och hårt arbete till trots, efter att ha upplevt att företaget inte tog steg framåt och uppåt så krävdes nya grepp.

– Min omsättning hade stått still ett tag och jag var redo att ta nästa steg, säger Pia. Jag nappade på ett utskick som handlade om ett seminarium hos Almi. Det passade väldigt bra in i min situation.

 

Pia Fehrm jobbar med en säljstrategi där försäljning sker i olika kanaler ­­– online, via återförsäljares butiker och i hennes egen lokal som ligger innanför tullarna i Stockholm.

– Man ska kunna gå till en fysisk plats och insupa varumärket och få en känsla, säger Pia. Jag fick låna pengar av Almi till butikslokalen, men innan dess fick jag en rejäl genomlysning av mitt case. Det var värdefullt. Jag vill finnas där kunden vill vara och idag kan kundmötet ske på en plats och köpet på en annan. Vi lever i en omvälvande tid i detaljhandeln och det finns en rädsla för att försäljningen försvinner.

Alla behöver genomlysa sin affär men samtidigt se hur det i tider av förändring också finns stora möjligheter. Det måste vi tro på – det gör jag.
Pia Fehrm

Pia Fehrm har bland annat deltagit i två av Almi Stockholms erbjudanden "Utvecklingsdialog" och "Växa smart mål och vägval".

– Man måste ha egen kraft och själv vilja växa. Har man det kan Almi hjälpa till på tillväxtresan. De ställde många bra frågor som fick mig att formulera saker jag har haft inom mig. En av många frågor var: "Om du träffar på en bekant igen om fem år och personen frågar: Vad var det ni gjorde där och då som gjorde skillnad – vad skulle du svara den personen då? Det var ett bra sätt att tänka till för mig.

På träffarna med Almi diskuterades också företagets styrkor och svagheter inom olika områden för att kunna göra prioriteringar framåt.

– Nu är vår stora utmaning att fortsätta vara en bra leverantör till befintliga återförsäljare och samtidigt hitta direktkunden – kanske på andra sidan jorden, säger Pia Fehrm.

Fakta: Tillväxt Sthlm
Almi Stockholm arbetar sedan hösten 2018 med en nysatsning på tillväxtrådgivning genom projektet Tillväxt Sthlm. Här samlas nu tillväxtrådgivning med målet att få fler företag att bättre ta tillvara på sina tillväxtmöjligheter. Almi vill erbjuda en konkret och kundnära rådgivning – allt från individuell coachning, nulägesanalys av hela företaget med fokus på framtiden, seminarier och VD-grupper.