Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Höstens föreläsningsserie för besöksnäringen

Välkommen till höstens föreläsningsserie för företagare inom besöksnäringen.


Inom Almis projekt Besök Framtiden kommer vi under hösten erbjuda en utvecklingsserie med tre föreläsningar för företagare inom besöksnäringen i Stockholms län. Vi har valt tre teman som vi vet är högaktuella inom branschen. Seminarierna är fristående och du som företagare är välkommen att delta vid ett eller flera tillfällen.

Anmäl dig redan nu om du vill säkra din plats, antalet deltagare är begränsat.  

 

Efter våra seminarier kommer det ges tillfälle för fika, mingel med branschkollegor och samtal med Almis rådgivare t ex om hur Almis rådgivning skulle kunna hjälp just ditt företag?

 

För dig som vill fördjupa dig mer i föreläsningstemana så erbjuder vi även efterföljande rådgivning. Seminarierna liksom all rådgivning i projektet Besök framtiden är kostnadsfria.

 

Nedan hittar du beskrivning av respektive föreläsning med anmälningslänkar samt mer information. Du kan även anmäla intresse för att delta i de efterföljande rådgivningserbjudandena. Observera att varje del har en separat anmälningslänk.

 

Här kan du läsa mer om projektet Besök Framtiden samt anmäla intresse för kontakt med en av våra rådgivare.

 

Höstens föreläsningar

 

Föreläsning 1

Utveckla ditt företag och bli en attraktiv arbetsgivare

20/9 13.00 – 14.30

 

Under denna föreläsning får du tips från Almis affärsrådgivare Annica Lögdlund om hur du kan främja utvecklingen i företaget och samtidigt bygga ett attraktivt arbetsgivarvarumärke där motiverade medarbetare trivs, stannar och bidrar till framgång.

Anmäl dig här, antalet platser är begränsat.

 

 

 

Efterföljande rådgivning

 

Välkommen att anmäla dig till rådgivning som knyter an till föreläsningen Utveckla ditt företag och bli en attraktiv arbetsgivare. I denna rådgivning får du hjälp att definiera vad som är viktigt för just ert företag och att sätta mål som leder utvecklingen framåt. Passa på att göra en intresseanmälan i formuläret längst ner på sidan för att säkra din plats. 

Föreläsning 2

Skapa ett ekonomiskt stabilt företag

17/10 13.00 – 14.30

 

Tycker du att det är krångligt med företagsekonomi? Under denna föreläsning får du nya insikter och synsätt för att lättare förstå företagets ekonomi och hur allt hänger ihop. Innan seminariet kommer du få en länk till en e-learning modul där du kan förbereda dig och på ett nytt sätt lära dig förstå företagsekonomi. Almis finansrådgivare Kristina Rudin och Samuel Söderholm kommer guida oss genom denna föreläsning på ett lättförståeligt sätt.

Anmäl dig här, antalet platser är begränsat.

 

 

Efterföljande rådgivning

 

Efter seminariet kommer du få möjlighet att anmäla dig till en individuell rådgivning där du får hjälp att visualisera företagets ekonomi och jämföra med andra företag i branschen. Detta är en riktig ögonöppnare för många!

 

Passa på att göra en intresseanmälan i formuläret längst ner på sidan för att säkra din plats.

Föreläsning 3

Hur stärker vi lönsamheten genom att erbjuda hållbara lösningar till våra kunder

17/11 13.00 – 14.30


Forskningen visar att hållbart företagande leder till långsiktig lönsamhet. Men vad betyder det i praktiken? Vilka drivkrafter gör hållbarhetsarbetet lönsamt och hur är det applicerbart på besöksnäringen? Hållbarhet är ett brett område som omfattar många olika aspekter. Vilka områden är viktigast inom besöksnäringen och vilka steg är viktiga att ta för att integrera rätt hållbarhetsaspekter i affärsstrategier och affärsmodeller? Det här är några av frågorna som kommer att belysas i seminariet den 17 november.

 

Anmäl dig här, antalet platser är begränsat.

 

 

Efterföljande rådgivning

 

Efter föreläsningen finns det möjlighet att anmäla sig till en individuell genomgång av ditt företags hållbarhet och hur ni skulle kunna arbeta mer hållbart och göra hållbarhet till en drivkraft i er affär.

 

Passa på att göra en intresseanmälan i formuläret längst ner på sidan för att säkra din plats.

Har du frågor kring seminarierna?

Tveka då inte att skicka ett mail till Annica Lögdlund, affärsrådgivare inom projektet Besök Framtiden och ansvarig för seminarieserien. Du når henne på annica.logdlund@almi.se. 

Här anmäler du intresse till vår fördjupade rådgivning kopplat till föreläsningarnas teman

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret, så hör vi av oss.
*
*
*
*
?