Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Almis mentorprogram
– för dig som vill utmana dig själv och utveckla ditt företag

Mentorprogram

Saknar du någon att bolla dina idéer med för att ta nästa steg med ditt företag? Behöver du någon som stöttar och peppar dig i en eventuell motgång? Eller behöver – och vågar – du och ditt företag utmanas med nya synvinklar? Då kan en mentor vara svaret. 

Med Almis mentorprogram får du som företagare tillgång till en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank. Mentorerna i Almis bank har olika kompetensområden och branscherfarenhet, många inom internationalisering/export, innovation, hållbarhet och digitalisering. 

Hur funkar mentorprogrammet?

Processen börjar med att du tillsammans med en Almi-rådgivare pratar igenom ditt nuläge, styrkor, svagheter, ambitioner och prioriteringar. När du och ditt företags behov och utmaningar har identifierats sker matchningen via Almis mentorsystem och vi tillsammans arbetar för att hitta bästa lösningen.

 

När du och din mentor funnit varandra arbetar ni tillsammans målinriktat utifrån det inledande samtalet. Det är du som företagare som är den drivande parten under mentorprogrammet och mentorn fungerar som ett bollplank som guidar dig framåt i syfte att underlätta ditt företags utvecklings- och tillväxtprocess. Och det är du som fattar besluten, mentorn fungerar som ett stöd i beslutsprocessen.

 

Läs mer om vad som förväntas av dig som adept

 

Dialogen mellan mentor och adept pågår under 6 eller 12 månader. Fokus är att coacha/utveckla dig/ditt team, affärsmodell och företag. Programmet handlar mindre om operativa frågor som ”så här gör man”.  

Vi hade kanske inte träffats utan Almis mentorprogram, och vår matchning var verkligen klockren. Tack vare Almi fick vi dessutom en struktur och de verktyg vi behövde.
Tobias Lindfors, vd StudentConsulting

Vilka är fördelarna med en mentor?

Fördelarna med att få en utomståendes ögon på din verksamhet är många, men här är tre stora fördelar för dig, både som person och för ditt företag:

 

 • mod - bidra till att du vågar ta nästa steg
 • nya lärdomar att använda i ditt företags utvecklingsarbete och nästa steg
 • utökat relevant nätverk

Vem kan ansöka om en mentor?

Mentorprogrammet är för dig som nyligen startat eller driver ett etablerat företag med potential att utvecklas. Du som adept ska vara ägare/delägare alternativt anställd VD med tydligt mandat från ägarna att kunna fatta beslut.

Jag vill ha en mentor

Kontakta oss om du vill ha en mentor genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

 

Det är begränsat antal mentorpar som matchas per år och län.

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.

 

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Maria Thorén, rådgivare Almi
Maria Thorén, rådgivare Almi

Entreprenören är favoriten i valet av mentor

Maria Thorén är rådgivare på Almi i Halmstad och arbetar med att matcha företagare med mentorer. En fördel med att vända sig till en organisation som Almi är att man kan reda ut det juridiska och teckna ett matchningsavtal som bland annat innehåller krav på sekretess. De mentorer som erbjuds har olika profiler och den vanligaste profilen är entreprenören. Hon ger exempel på mentorer som kan behövas vid olika skeden.

 

 • Blåslampan.
  En mentor som sätter deadlines som man får svara upp till. Här kan man få stöd och struktur.
 • Specialisten. 
  En bit in i företagandet kan det handla om att man vill ha en specialist. Någon som har specifika erfarenheter och kontaktnät.
 • Från en annan bransch.
  Det kan vara viktigare att hitta en person med rätt engagemang snarare än en som prickar i alla boxar på önskelistan. Fördelen är att en sådan mentor kan ge nya perspektiv.

Vill du bli mentor?

Vill du dela med dig av din erfarenhet och kunskap? Tycker du om att se andra människor växa? 

 

Läs mer om vad det innebär och hur du ansöker

Ordet adept kommer från latinet och betyder lärjunge, elev, skyddsling eller aspirant.

 

Ordet mentor kommer från antikens Grekland. Odysseus son Telemachos uppfostrades av vännen Mentor. Enligt ordboken är en mentor någon som har hand om en yngre persons uppfostran och utbildning; en handledare, coach, förebild, rådgivare och lärare.

Utan mentorskapet hade utvecklingen av mitt företag gått betydligt långsammare.
Dag Malgeryd, vd Recaremed AB

Kontakta oss

Har du ett registrerat bolag?
Vad handlar ditt ärende om?