Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Ägarskifte

Är du företagare och har tankar på att i framtiden sälja ditt företag, köpa företag eller genomföra ett generationsskifte? Då kan Ägarskiftesrådgivning vara något för dig. Att genomföra ett ägarskifte är ofta en ny situation även för den som varit företagare under många år. Det finns många faktorer att tänka på för att skapa goda förutsättningar för personen som tar över och för att företaget ska kunna leva vidare.

 

Ett ägarskifte är en process i flera steg som kan vara en
emotionell- och kunskapsmässig utmaning med flera juridiska
frågeställningar om skatter, organisation och avtal. Beroende på om du väljer att sälja ditt företag till en extern köpare eller lämna företaget vidare till dina barn får dessa faktorer olika stor betydelse för utgången av ägarskiftet.

 

Ett bollplank för ett lyckat ägarskifte

Almi Ägarskifte fungerar som ett bollplank, ofta med frågor kring familjen och företaget med utgångspunkt i ägarens egna värderingar och inspel från flera olika experter vid ägarskiften, så som jurist, revisor, företagsmäklare och bank. Vid ett första möte kan vi guida dig genom processen och diskutera olika ägarskifteslösningar utifrån din situation och dina värderingar.

Kontakta en rådgivare för kostnadsfri rådgivning


Mathias Bergqvist

Rågivare inom Ägarskiften i Dalarna och Gävleborg


mathias.bergqvist@almi.se

 

070-461 42 71


Anders Tunestam

Rågivare inom Ägarskiften i Dalarna


anders.tunestam@almi.se

 

070-553 95 60

Skapa goda förutsättningar vid ett generationsskifte, försäljning eller köp av företag

 

Vi har samlat några videoklipp där vi tillsammans med experter förklarar vanliga begrepp som du kan stöta på vid ett ägarskifte. 

 

Vad du kan tänka på inför värdering

Tips på hur du kan granska ett företag innan ett förvärv

Värderingsmetoder och första mötet med banken

Ägarskiftesrådgivning vänder sig till företagare i Dalarna och Gävleborg

Vi på Almi har länge arbetat nära Sveriges småföretagare och det har gett oss en fantastisk insyn i hur det är att driva företag. Det har också lärt oss en hel del om vad som behövs för att lyckas som företagare. Projektet Hållbar tillväxt drivs i Dalarna och Gävleborg av Almi GävleDala och finansieras av den Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Dalarna och Region Gävleborg.

Mer information om projekt Hållbar tillväxt

Logotyper medfinansiärer