Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
10 januari 2022

Björn Kärnebro, ny rådgivare hos Almi Nord

Porträttbild Björn Kärnebro
Björn Kärnebro. Foto: Fotograf Marianne

- välkommen till oss i Almi Nord! Vi har ställt fem snabba frågor för att presentera vår nya kollega:

Hur vill du beskriva dig själv?

En lugn och social 42-åring, ursprungligen från Kiruna men bosatt i "Schtaan" sedan 13 år med fru och två barn, tretton och nio år gamla. Har ett stort idrotts- och friluftsintresse som just nu mest visar sig genom olika ledaruppdrag i barnens aktiviteter. Tycker också om att resa och uppleva nya saker även om detta inte fungerat så väl senaste tiden (pga Covid).

 

Kan du berätta lite om vad du kommer jobba med?

Jag kommer främst att jobba med finansieringsfrågor och rådgivning till företag. Jag har en lång erfarenhet från bank (15 år) där jag träffat många olika företag och  företagare i många olika branscher och utfall, den erfarenheten tänker jag ta med till Almi där jag får förmånen att träffa nya företag och företagare och hjälpa dom med sin resa framåt. 


Vad ser du mest fram emot?

Att få fortsätta vara en del av näringslivet och få vara med och utveckla den bubblande region vi befinner oss i! Det finns idag otroliga möjligheter för många olika typer av näringar att kunna blomstra när Norr- och Västerbotten nu hamnat i centrum för en ny grön och hållbar industriell expansion.

 

Vad lockade dig till Almi?

Att Almi verkar för att skapa sysselsättning och hållbara företag i hela vår fantastiska region. Sen har jag också väldigt positiv erfarenhet av Almis kompetenta medarbetare som nu äntligen ska få bli mina kollegor!

Ditt bästa tips till företagare?

Våga tro på din idé och ta gärna hjälp av andra för att kunna utveckla idén till det du drömmer om! Tillsammans växer vi starkare!