Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
20 september 2022

I väntan på årets SKAPA-prisutdelning

SKAPA vinnare
Vinnare av Västerbottens SKAPA-pris 2021: Rosario García Gil, Vertisà

I väntan på årets regionala SKAPA-prisutdelning passade vi på att fråga fjolårets SKAPA-prisvinnare i Västerbotten, Rosario Garcia Gil, vad som hänt under det gångna året. Så här svarade hon:

Vad har hänt sedan den regionala SKAPA-prisutdelningen i Umeå ifjol:

"Mycket har hänt sedan jag fick Skapa-priset. För det första gav priset mycket uppmärksamhet, vilket är bra. Jag har tillverkat den första kommersiella prototypen och nu är Vertisà redo att börja bygga vertikala trädgårdar. Jag arbetar med att skapa marknadsföringsmaterial efter att ha testat olika växter och dokumenterat detta i bild och film. Ett nytt projekt för att odla lokala växter, som blir källan till frön och växter för våra vertikala trädgårdar, har startats upp.

 

Nu har jag varit i kontakt med potentiella kunder, både privata företag, fastighetsägare och kommuner. Nätverk och stöd från andra såsom Uminova, SLU, Region Västerbotten och Vinnova har intensifierats sedan jag fick Skapa-priset vilket har hjälpt till att fokusera och förbättra min affärsmodell."

Vad priset har inneburit för dig och utvecklingen av innovationen?

"Först och främst bidrog priset till mycket uppmärksamhet. Tack vare SKAPA-priset tillsammans med medel från Region Västerbotten, Almi och Uminova har jag kunnat ta fram den första kommersiella prototypen."

 

Årets regionala SKAPA-prisutdelning sker imorgon onsdag.