Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
11 april 2022

Almi Invest investerar i BudID som gör bostadsköpet enklare

Grundarna av Bud ID

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i BudID, vars digitala tjänst förenklar ett bostadsköp för såväl köpare som mäklare och bank. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar även privata investerare, bland andra Swedbanks förre vd Michael Wolf. Pengarna ska användas till teknikutveckling och att öka personalstyrkan.

Bostadsaffärer är komplexa och involverar många olika parter som mäklare, bank, köpare och säljare. Detta skapar ofta en rörig upplevelse för kunden som saknar en röd tråd och medför stora utmaningar för mäklare och banker under affärens gång. 


BudID förenklar bostadsresan för köpare, mäklare, banker och andra aktörer genom smarta digitala tjänster som binder samman alla parter i ett system - BudID budgivning – där köparen får verifiera identitet och lånelöfte via BankID. På så sätt får fastighetsmäklarna information om vilka som deltar i budgivningen och att dessa är kreditprövade. 

 

– BudID har redan skapat en ny branschstandard genom att öka tryggheten och transparensen för alla parter i en bostadsaffär. Detta minskar risken för oseriösa budgivare, undviker problem med finansiering och förenklar administrationen. BudID ligger i framkant vad gäller digitalisering av bostadsaffärer, vilket ger bolaget potential för en snabb skalbarhet både i Sverige och internationellt, säger Pär Lagerström, Investment Manager på Almi Invest.

 

BudID lanserade sin första tjänst i oktober 2020. Bolaget har idag avtal med 60 procent av Sveriges mäklarkår och nästan 30 procent av alla bostadsaffärer i Sverige går via BudID.

 

– Vi är väldigt glada för denna investering, säger Hassan Sultan, vd och medgrundare BudID. Nu kan vi på allvar börja expandera – även internationellt. Vi har redan kontaktats av flera nordiska länder och är i dialog om att köra piloter där. 

 

För ytterligare information kontakta
Pär Lagerström, Investment Manager Almi Invest, tel 076-042 65 65, mail par.lagerstrom@almiinvest.se
Hassan Sultan, vd BudID, tel 070-302 83 86, mail hassan@budid.se