Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
1 april 2020

Almi Invest investerar i innovativa pastiller från Gävle

Kenneth Wallström, Pastillfabriken
Kenneth Wallström, vd Pastillfabriken.

Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i Gävlebolaget Pastillfabriken Gefle AB, som tillverkar innovativa kvalitetspastiller. I emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska främst gå till marknadsföring och försäljning.

I över 100 år har det tillverkats konfektyr i Gävle av välkända företag som Pix och Ahlgrens med långlivade varumärken som Ahlgrens bilar och Läkerol. Förvärv och sammanslagningar har dock medfört att den sista produktionsenheten i Gävle stängdes 2013. Nu vill Pastillfabriken göra Gävle till pastillernas huvudstad igen. Bolaget, som grundades 2014, tillverkar innovativa, sockerfria, glutenfria, gelantinfria och veganska pastiller lokalt i Gävle igen.

 

- Pastillfabriken är en uppstickare på en mogen marknad där det finns stora möjligheter att lansera nya produkter åt nya målgrupper, säger Marie Andersson, Investment Manager på Almi Invest. Bolaget jobbar unikt i sitt segment och det är skalbart avseende volym, kategorier och varumärken. Detta är en fullt möjlig strategi att ta sig ut på den nordiska och europeiska marknaden.

 

Ett exempel är den senaste produkten Love Breath, en pastill för målgruppen i åldrarna 15 till 35 år, där fokus är attraktivare andedräkt med innovativa smaker och funktioner. Love Breath finns i smakerna Het Melon, Het Strawberry Colada, Fresh Seasalt Liqourice & Fresh Sweet mint. Pastillen innehåller även zink som är bakteriedödande.

Vi tillverkar våra pastiller i Gävle, pastillhuvudstaden. Att återföra tillverkningen av pastiller till Gävle är en viktig drivkraft för oss. Tack vare denna investering kan vi lägga in nästa växel i vår utveckling.
Kenneth Wallström, vd Pastillfabriken