11 juni 2019

Almi Invest investerar i Life Science-bolaget PeptiSystems

PeptiSystems

Almi Invest investerar tre miljoner kronor i PeptiSystems, som utvecklar en effektivare metod för att producera vissa typer av bioaktiva molekyler för läkemedel. I emissionen på drygt sex miljoner kronor deltar också investmentbolaget PÄAB och privata investerare. Pengarna ska gå till vidareutveckling och marknadsföring.

Uppsalabaserade PeptiSystems, vars grundare har lång erfarenhet från Life Science-området, utvecklar instrument för tillverkning av peptider. De är biomolekyler som används som läkemedel mot vissa sjukdomar som AIDS/HIV och diabetes. Marknaden för denna typ av läkemedel växer snabbt, men tillverkningen är fortfarande främst baserad på äldre, ineffektiv teknik.


PeptiSystems instrument effektiviserar tillverkningsprocessen vilket spar tid, pengar och ökar kvaliteten på produkten.

Det finns ett stort behov av snabbare, effektivare och mindre miljöbelastande teknik vid tillverkning av dessa läkemedel. Här ligger PeptiSystems långt framme med sin moderna och effektiva metod, som har potential att förändra en bransch i grunden.
Allan Asp, investment manager på Almi Invest

PeptiSystems planerar nu en första lansering av sin utrustning tillsammans med utvalda kunder. Det finns redan väl fungerande prototyper för produktion av peptider i pilotskala.

Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny investerare. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi ta nästa steg i vår utveckling.
Lars Holmberg, vd PeptiSystems