Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
5 mars 2021

Almi Invest investerar i MyPauzes signalblockerande mobilfodral

familj använder ipad och telefoner

Almi Invest investerar 1,2 miljoner kronor i Växjöbolaget MyPauze, som utvecklar ett patentsökt mobilfodral som blockerar kommunikation och reducerar strålning. I emissionen på totalt 2,5 miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska användas till marknadsföring och försäljning.

Varje svensk spenderar i genomsnitt 3,5 timmar om dagen med mobiltelefoner och läsplattor. MyPauzes grundare Stephanie Spindler Jonsson upplevde själv att hon spenderade allt för mycket tid framför sin skärm. Då föddes idén om en produkt som skulle få den digitala enheten att ”försvinna” och bli tyst för en stund. Detta resulterade i unika mobilfodral som blockerar kommunikation, reducerar strålning och minskar digital stress.

 

Då inga meddelanden eller notiser går att leverera till telefonen minskar fodralet störning vid sömn, möten och andra tillfällen där hög koncentration behövs. Dessutom innehåller det en låsningsfunktion som hindrar barn från att kunna plocka ut telefonen ur fodralet vid till exempel läxläsning. 

 

MyPauze riktar sig både mot konsumenter och mot företag och skolor.  Det finns olika varianter som kan användas vid konferenser eller i klassrum för att minska mobilernas störande inverkan. Bolaget har också tagit fram liknande fodral till surfplattor för att kunna ge en helt skärmfri miljö.

 

– MyPauze har möjlighet att rikta sig mot både B2C och B2B. Bolaget har en driven grundare med god erfarenhet inom detaljhandel och upparbetade samarbeten med stora aktörer så som Staples och Gekås, säger Robert Wahlquist, Investment Manager på Almi Invest. Det gör att vi ser goda möjligheter för bolaget att lyckas på marknaden.

Tack vare denna investering kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling. Bland annat planerar vi att lansera våra skolprodukter i Tyskland.
Stephanie Spindler Jonsson, vd och grundare MyPauze.

 

För ytterligare information kontakta

Robert Wahlquist, Investment Manager Almi Invest, tel 070-328 34 61, robert.wahlquist@almiinvest.se

Stephanie Spindler Jonsson, vd och grundare MyPauze, tel 073-040 65 56, mail stephanie@mypauze.com