Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 december 2022

Almi Invest säljer sitt innehav i Bonesupport

bonesupport

Almi Invest har under tredje kvartalet i år sålt hela sitt innehav, motsvarande drygt 1,1% procent av kapital och röster, i medicinteknikbolaget Bonesupport. Försäljningen skedde över börs och inbringade ca 50 miljoner kronor eller ca tre gånger investerat kapital.

Bonesupport utvecklar det injicerbara biokeramiska benfyllnadsmaterialet Cerament, som absorberas av kroppen samtidigt som det stimulerar tillväxten av nytt ben. Cerament används bland annat vid trauma, frakturer orsakade av benskörhet, beninfektion och för att fixera skruvar och implantat i ben.

 

Bolaget, som noterades 2017, har haft en mycket god kursutveckling under året och är en av Stockholmsbörsens absoluta vinnare hittills i år. 

 

– Det har varit otroligt stimulerande att få följa Bonesupports utveckling under hela 15 år, säger Marcus Skärbäck, Investment Manager på Almi Invest. När vi gjorde vår första investering var det en liten startup  i forskningsparken Ideon i Lund. Idag är det ett noterat bolag med stark försäljningsutveckling runt om i världen och är värderat till över fem miljarder kronor. 

 

– Vi har varit en uthållig investerare, fortsätter han. Men nu är tiden inne för oss att kliva av och realisera vårt innehav. På så sätt får vi loss pengar att investera i nya, lovande startups.