Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
12 maj 2022

Fund Manager till Almi Invest Mitt

Fund Manager Almi Invest

Vill du vara med och leda ett riskkapitalbolag som investerar i och utvecklar svenska startups? Är du intresserad av att från ägarrollen bidra till att bygga och förädla dessa bolag genom Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Då kan detta vara tjänsten för dig. 

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom Greentech. Almi Invest förvaltar drygt 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2,2 miljarder i ca 700 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl.a. Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

Rollen

I rollen som Fund Manager har du det övergripande ansvaret för den regionala fonden, från investering till exit. Du leder teamet i Mitt, och arbetar även operativt med investeringar, vilket innebär att du analyserar och utvärderar idéer och arbetar tätt tillsammans med entreprenörer och styrelser ur ett ägarperspektiv.
 
Till Mitt räknas Västernorrlands och Jämtlands län.  
 
Du säkerställer att vi på ett resurseffektivt och hållbart sätt lever Almis vision ”Vi investerar i framtida tillväxt”. Du ingår i Almi Invests ledningsgrupp, där du arbetar aktivt med Almi Invests fortsatta utveckling på strategisk nivå. Du rapporterar till styrelsen för den regionala fonden, men även till Almi Invests nationella VD. Runt fonden finns även andra intressenter, såsom offentliga finansiärer och tillsynsmyndigheter, som du har en löpande dialog med. Du kommer också få stöd från fondbolagets styrelse som har bred erfarenhet av investeringar och entreprenörskap.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige.

 

Du ingår i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.
 
I teamet utmanar och utvecklar vi varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också alla idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Att vara Fund Manager har inte ett givet recept, du sätter din egen prägel på rollen i nära samarbete med dina kollegor i teamet.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du trivs i rollen och har ledarskapserfarenhet. Du drivs av att bygga motiverade och framgångsrika team, ditt ledarskap definieras av att du är prestigelös, inkluderande, lyhörd, samt att du bidrar med energi och engagemang.
 
Du har ett genuint intresse för entreprenörskap i kombination med gedigen affärserfarenhet. Du har förståelse för och tror på Almi Invests roll som offentlig, marknadskompletterande aktör. För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med ett högre syfte, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.
 
Vi tror att du befunnit dig nära investeringar, antingen genom att själv ha investerat i bolag eller genom att ha innehaft en ledande befattning i ett mindre företag i tillväxt, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen med bolagstransaktioner och finansiering. Vi utgår ifrån att du har en akademisk examen, med minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet och du har ett intresse för teknik, innovation, och affärer.
 
En drivkraft för dig, utöver att utveckla snabbväxande bolag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Du är en duktig förhandlare och din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap. Du har en kompetens av att bygga och underhålla nätverk, interna såväl som externa, gärna både nationellt och internationellt.
 
En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten vid tillsättning.
 
Placeringsort: Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Rekryteringsfirma Novare. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Madeleine Fahlberg eller Mitra Frost på Novare.

Ansökan

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi ser fram mot att få din ansökan senast den 5 juni.  

 

Bifoga CV och en motivering kring varför du är rätt person.
Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.