Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
16 januari 2020

Investment Manager till Almi Invest’s GreenTech-fond i Stockholm

Almi Invest GreenTech-fond

Vill du vara med att investera i och utveckla tidiga svenska GreenTech-bolag som har stor potential att minska världens CO2-utsläpp? Är du intresserad av att från ägarrollen bidra till att bygga och förädla dessa bolag genom Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2 miljarder i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazon-ägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

 

Almi Invest utökar nu teamet i GreenTech-fonden med placering i Stockholm. Fonden har 650 miljoner kronor som investeras i innovativa tillväxtbolag som har stor potential att reducera CO2-utsläpp och skapa en hållbar värld. Hittills består portföljen av 13 bolag inom ett flertal sektorer. GreenTech-fonden har investerat i allt från digitalt jordbruk och cirkulära affärsmodeller för möbler till fabriker för slamhantering och teknik för återvinning av kläder som skapar nya textilier. Nu söker vi en driven och erfaren Investment Manager med placering i Stockholm.

Rollen

Som Investment Manager arbetar du proaktivt med att identifiera och analysera skalbara tidiga tillväxtföretag och entreprenörsteam. I den här rollen krävs att du är en vass nätverkare som etablerar och utvecklar nätverk med affärsänglar och Venture Capital-bolag både i Sverige och internationellt.


Du ansvarar för hela investeringsprocessen, från analys till att ta fram investeringsunderlag till investeringskommittén, driva förhandling kring investeringsavtal samt under investeringsperioden utveckla och öka värde i portföljbolagen. Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du ofta representerar oss i portföljbolagens styrelser och i ägarrollen.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest arbetar du på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande i Sverige.


Almi Invest's GreenTech-fond har en tydlig positionering att investera i tidiga bolag men alltid tillsammans med privat riskkapital med förväntning om marknadsmässig avkastning. Du kommer ingå i ett investeringsteam där vi utmanar och utvecklar varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter tillsammans med ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige inom Almi Invest. I GreenTech-teamet ingår en analytiker, tre Investment Managers, och du rapporterar till en Fund Manager.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har ett genuint intresse för entreprenörskap i kombination med ett gott affärssinne, och denna kombination tror vi att du har fått genom att ha arbetat med riskkapitalinvesteringar i mindre bolag och/eller startups. Kanske har du även egen erfarenhet av att vara entreprenör och har etablerade nätverk inom industrin, miljö- och energiteknik, investerare eller startups.


Vi tror att du har en akademisk examen i botten, och sannolikt har du stort intresse för människor, teknik, socialt ansvar och självklart för jordens klimat.


En drivkraft för dig, utöver att utveckla snabbväxande bolag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.


För dig är det också viktigt att ingå i en organisation en stark värdegrund som bygger på ett hållbart samhälle som ledstjärna. Du har själv hög integritet och gott omdöme som du använder för att få andra att lyckas.

 

Almi Invest ägs av Almi Företagspartner som i sin tur ägs av staten via Näringsdepartementet. Almi-koncernen driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, etnisk tillhörighet och utländsk bakgrund en självklarhet. Inom Almi-koncernen anser vi att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden till den här rollen.

Ansök till tjänsten

Vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Vårt urval av kandidater sker löpande. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Skicka in din ansökan till fondchef markus.hokfelt@almiinvest.se som också besvarar frågor kring tjänsten.