Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
}

Google nappade på Limes kristallklara ljud

Ljudbolaget Limes Audio från Umeå stack ut tidigt. Redan 2010, när Almi Invest gjorde sin första investering, hade de tekniskt extremt kompetenta och affärsmässiga grundarna fått igång ett kassaflöde, vilket inte hör till vanligheterna. Och det kristallklara ljudet som bolagets mjukvara levererade skulle bli marknadens bästa. Så bra att självaste Google valde att köpa bolaget sju år senare. Limes är numera en del av Google.

- Vi var en av de första externa investerarna och såg stor potential i Limes Audios teknologi och framtida applikationer. Vi var också imponerade av det dedikerade teamet som ville förändra världen med bättre ljud, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest.

 

Limes Audios patenterade mjukvara Truevoice fick högtalarsystem och ljud att låta bättre genom att ta bort ekon, brus och buller. Ljudet blev helt enkelt kristallklart.

 

Limes teknologi löste det stora problemet med dålig ljudkvalité, till exempel vid videomöten, och levererade marknadens bästa ljud.

 

Almi Invest arbetade aktivt med bolaget under de sju åren som ägare, till exempel med styrelserekrytering och andra relevanta nätverk.

Vi hade hela tiden ett stort engagemang och support från Almi Invest, vilket var väldigt värdefullt, speciellt i bolagets tidiga fas.
Fredric Lindström, grundare Limes Audio

- Vi hjälpte till att rekrytera en branscherfaren styrelseordförande, säger Lena Fridlund Forsgren, som satt sju år i Limes styrelse. Under hela resan med bolaget har vi agerat som ett oberoende bollplank till grundarna och en period hade vi till och med delar av bolaget inhyst hos oss medan de sökte nya lokaler.

 

Ingår numera i Google

Google fick upp ögonen för bolaget då Limes börjat få flera välkända varumärken som kunder och blivit känt som ett ledande bolag inom ljudteknik. Bolagets grundare spenderade också mycket tid i Silicon Valley – det krävs närvaro för att bygga en bra relation. Detta ledde till att Google 2017 beslöt att köpa Limes. Bolaget ingår numera i Google.

 

- Vi är väldigt glada över att vara en del av Limes Audios framgångar och det blev en riktigt bra exit för oss, säger Lena Fridlund Forsgren.

 

I samband med Googles köp av Limes 2017 sålde Almi Invest och Partnerinvest Norr (en regional fond inom Almi Invest) sina innehav. Köpesumman är inte offentlig.

Almi Invest och Limes Audio

CEO:

Fredric Lindström

First investment year:

2010

Business sector:

Tech, Mediatech

Visit website