Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
6 november 2019

Det här kan aldrig gå fel

I april 2016 öppnade frisörkollegorna Alexandra Lundberg och Fiorella Geraci salongen Blanc Geraci & Lundberg i Växjö. Två år senare har företaget utökats med salonger i Halmstad och Jönköping och nu siktar de på ännu fler, bland annat i Danmark.

Fiorella Geraci och Alexandra Lundberg hade under många år talat om att öppna en egen salong. När de båda blev uppsagda årsskiftet 2015/2016 var det som om ödet talade till dem. Konceptet hade de redan klart så när de hittade den perfekta lokalen anställde de fyra frisörer och öppnade Blanc Geraci & Lundberg i Växjö.


– Det är många som frågat hur vi vågade. Det finns ju så många salonger i stan, och vad ska vi göra som är annorlunda? Men vi trodde så starkt på vårt koncept och fick med oss människor som delar vår filosofi. Vi kände att det här kan aldrig gå fel, säger Fiorella. Precis som många andra ställde sig banken tveksam till
ännu en hårsalong i Växjö. Tack vare ett mikrolån från Almi löste sig finansieringen.

Det hade aldrig gått utan Almi, själva hade vi inte möjligheten att finansiera. Att ha med Almi ställer krav på oss som företagare. Att få in företagstänket redan innan vi öppnade var otroligt nyttig.
Fiorella Geraci

Fiorella och Alexandra deltar i Almis tillväxtprogram Växarena-TUFF.


– Det är fantastiskt lärorikt och inspirerande. Vi har kämpat med att få struktur på verksamheten men nu har vi fått en bättre organisation, lärt oss delegera och ska bilda en styrelse och en ledningsgrupp.


Hösten 2017 öppnade frisörduon ännu en salong, i Halmstad, och våren 2018 slog Blanc i Jönköping upp dörrarna. Nu skaffar de större lokal i Växjö och satsar även på Kalmar men också utomlands, i Köpenhamn, och får hjälp med rådgivning om internationalisering från Almi.

 

– Vi hade inga planer på att utöka så snabbt. Men när rätt människor på olika håll söker sig till oss och vill vara en del av vårt koncept ser vi möjligheterna, säger Fiorella.

Mest stolta över: Personalen.


Utmaning framöver: Sätta samman en ledningsgrupp och en styrelse och få dem att rulla.