Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
24 februari 2021

INP Förpackningar tänker nytt när mässorna ställs in

- öppnas i nytt fönster

Förpackningsmässorna är inställda eller uppskjutna - Christoffer Bergman på INP Förpackningar försöker hitta andra vägar att nå ut internationellt.

INP Förpackningar är specialister på plastförpackningar till den nordiska livsmedelsindustrin. Mycket av det som levereras är numera av 100% R-PET, det vill säga plast gjord av återvunna PET flaskor. Under 2020 fick de frågan om att hjälpa till att tillverka skyddsvisir som görs av samma material som förpackningarna.

 

– Det var självklart för oss att ställa upp även om det var en utmaning att tillverka de volymer som efterfrågades säger Christoffer bergman, vd INP Förpackningar.

Under normala år brukar vi ställa ut på flera mässor berättar Christoffer. Men, med tanke på Coronapandemin är alla förpackningsmässor inställda eller uppskjutna. Nu har Christoffer via klusterorganisationen Packbridge och EEN hittat en ny möjlig väg till nya internationella kontakter. Den 26 mars 2021 arrangeras det en virtuell branschkonferens med namnet ”European Packaging Talk” och under dagarna innan bjuds det in till matchmaking mellan företag och andra deltagare. När detta skrivs i slutet på februari är det nära 50 företag och intresseorganisationer anmälda från 18 länder.

- Vi kommer titta igenom profilerna för de andra deltagarna och boka in digitala möten med de vi tycker verkar intressanta säger Christoffer. Vi kommer speciellt att titta efter potentiella kunder i Holland och Belgien. De använder samma förpackningsstorlekar som vi i Sverige och då är de speciellt intressanta eftersom vi kan använda samma verktyg i tillverkningen. Förhoppningsvis hittar vi några nyttiga kontakter och så får vi samtidigt lite spännande nyheter från branschen

- öppnas i nytt fönster
Exempel på produkter tillverkade av INP Förpackningar.