Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
21 juni 2021

EXPO gav nya insikter inför internationalisering

Under våren har 6 företag från region Kronoberg, Kalmar och Gotland träffats regelbundet via VD-gruppen EXPO för att utbyta erfarenheter och ta del av ny kunskap och inspiration kring internationalisering. EXPO är en del av det länsöverskridande projektet Framgångshubben. Ett av företagen som deltog var Ekoladies i Kalmar län.

Ekoladies är ett e-handelsbolag inom hästbranschen som säljer kosttillskott och andra produkter för hästar och hundars hälsa under varumärket Minerals by Nordic. Under 2020 och under första halvåret 2021 har de märkt ett uppsving i försäljningen. Pandemin har inte varit ett hinder för dem utan de har tvärt om märkt att fler och fler blivit mer intresserade av sina hästars hälsa, vilket har ökat efterfrågan på deras produkter.

Det har varit värdefullt att få veta mer om hur man anpassar sin kommunikation och affärsmodell till de olika marknader där vi säljer så att vi uppfattas som mer ”lokala”.
Sophie Fornander, delägare i Ekoladies.

- Kunskapsdelarna i programmet har varit uppskattade och har också anpassats efter våra önskemål och de företag som varit med i programmet, säger Nina Fornander som också är delägare i Ekoladies och har varit med i VD-gruppen.

 

Vill du också veta mer om internationalisering och export? Välkommen att kontakta oss på Almi Kronoberg för att få veta mer.

Om EXPO

EXPO är en del i projektet FramgångsHubben som finansieras av EU Europeiska regionala utvecklingsfonden.