Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
6 november 2019

Det finns inga genvägar

Dean Maros var 16 år när han kom till Sverige från dåvarande Jugoslavien 1994. Intresset för IT väcktes tidigt och han utbildade sig så till ingenjör vid högskolan i Jönköping. Redan under studietiden utvecklade Dean applikationer till olika företag. Han insåg snart att platstjänster och navigation skulle bli stort och började utveckla en egen plattform för positioneringssystem. Det blev grogrunden till företaget Minifinder som han startade 2012.

Minifinder är idag ett stadigt växande bolag som säljer navigationstjänster och utvecklar egna produkter inom GNSS-teknik (Global Navigation Satellite Systems) som kan användas för fordon, människor, djur och värdesaker. Användningsområdena är många och bland kunderna finns aktörer som DHL, Försvarsmakten och NCC. 2018 utsågs Dean till Årets Pionjär i region öst av Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS.

- Det gör mig riktigt stolt, framförallt med tanke på prisets symbolik. Det är viktigt att duktiga företagare med invandrarbakgrund lyfts fram. Att vi som kommit till Sverige som invandrare bidrar i samhället och startar företag inom olika branscher.
Dean Maros

Dean är en person som har bråttom och gärna vill göra allt på en gång, helst igår. Företaget har redan kunder utomlands men Dean vill satsa mer. Hos Almi och EEN har han fått hjälp med internationaliseringen.


- Vi har fått hjälp med kompetens och ekonomiska medel för marknadsundersökningar och översättning av produktinformation. Det har gjort att vi kommit snabbare framåt. Jag har också lärt mig att jobba strukturerat. Tidigare tänkte jag att det är väl bara att leta upp kunderna och skicka marknadsföringsmaterial. Nu har jag lärt mig att det finns inga genvägar och jag har en plan för vår utlandssatsning.

Mest stolt över: Att med egendesignade produkter och på kort tid utvecklat ett varumärke som har ett starkt fäste på marknaden.


Utmaning framöver: Att hitta rätt kompetens, placera den på rätt plats i företaget och att skapa en miljö där personalen kan utvecklas.