Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
5 mars 2019

Expanderande företag som deltagit i Växarena 2.0

Rätt verktyg för tillväxt! Håkan Sjögren på SweDendro deltar i Almis tillväxtprogram Växarena 2.0 och siktar på expansion, bland annat genom en ny webbshop.

Växjöföretaget SweDendro levererar maskiner och verktyg för träbearbetning. Sedan starten 1997 har företaget vuxit stadigt och tar nu sikte på nästa tillväxtsteg genom en ny webbshop som ska vara klar till sommaren. 

Den ska underlätta ännu mer för kunderna och förhoppningsvis generera fler affärer för oss. Investeringen har möjliggjorts via egna medel samt med Digitaliseringschecken från Region Kronoberg, säger VD:n Håkan Sjögren.

Maskiner, verktyg och tillbehör för alla som ska gnaga i en träbit! Ja så beskriver Håkan det sortiment som SweDendro kan erbjuda.

 

- Vi är inte och kommer säkert aldrig att vara billigast! Men när det gäller att hjälpa kunden till den bästa lösningen är vi svårslagna. Rätt pryl till rätt arbete helt enkelt. Vår kunskap och långa erfarenhet är det stora mervärde vi kan erbjuda kunden!

 

Just genom kvalité och kundservice har SweDendro byggt upp ett starkt renommé, som också inneburit en växande marknad.

Nyligen hittade en kund oss från Narvik i norra Norge och la en liten order i vår webbshop. Det kändes som ett roligt kvitto på att vi kommit en bra bit på vägen.
Håkan Sjögren, VD

Ny webbshop i sommar

Ännu ett steg framåt räknar Håkan med att kunna ta när företagets nya webbshop är på plats framåt sommaren.

 

- Nuvarande webbshop är något begränsad och för att kunna presentera hela vårt breda sortiment för träbearbetning så bestämde vi oss för att bygga en ny lösning med hjälp av SiteDirect här i Växjö. En lösning som både är mer användarvänlig och har större kapacitet. Dessutom inkluderar vi en chatt-funktion för att ytterligare underlättar kundkontakten.

 

Men smakar det så kostar det. Den nya webbshopen handlar om en investering på 250 000 kronor. Här har företaget haft stor nytta av Almi.

 

- Vi beviljades Digitaliseringschecken, vilket blev möjligt tack vare hjälp av bland annat Almi.

Viktigt att bygga nätverk

SweDendro deltar också i Almis tillväxtprogram Växarena 2.0, som omfattar såväl nätverksträffar som föreläsningar.

 

- Som småföretagare så får man göra det mesta själv och då är det värdefullt att få träffa andra företagare för att utbyta erfarenheter. Även om man är i olika branscher finns det mycket som förenar.

Framför allt tycker Håkan att det är betydelsefullt att bygga upp ett nätverk.

 

- Det har man alltid nytta av på sikt. Därför rekommenderar jag gärna deltagande i program som Växarena.

 

Skribent: David Färdigh