Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
21 december 2021

En hälsning i juletid från Almi Nords VD

”Det är den 20 december 2021, och snön faller i landet. Vi är så långt norrut det går, vi är på fingertoppen av handen.”

Vet i ärlighetens namn inte om det är en parafrasering, en remix eller bara ett förstörande av Eldkvarns låttext ”Blues för Bodil Malmsten” ovanstående textrader innebär. Jag lämnar dock den frågan och den i övrigt ganska dystra låten därhän och tar fasta på uttrycket att befinna sig på ”fingertoppen av handen”. För nu står vi alla där, längst ut på det vi kallat för år 2021 och kan tillåta oss att reflektera över dess innehåll. För Almi Nord har det varit ännu ett intensivt år där vi fått förmånen att jobba med företagens utveckling från sydligaste Västerbotten till nordligaste Norrbotten. Från kust till gräns. Utan att ha några vetenskapliga belägg för mitt påstående hävdar jag att medellängden bland befolkningen i våra två nordligaste län ökat med sisådär 5 centimeter det senaste året. Den framåtanda, den stolthet och de drivkrafter med vilka våra företag rakryggat utvecklar sig själva, sina verksamheter och sin omgivning går inte att ta miste på. Allt som händer och är på gång här uppe i vår landsände smittar av sig. Viljan att hjälpas åt och dra åt samma håll är uppenbar och fortsatt livsviktig för att lyckas de kommande åren.

Under året har vi lanserat såväl grönt lån som affärsutveckling inom hållbarhet. Responsen har varit fantastisk och vi ser att det finns en efterfrågan om att göra en förflyttning inom hållbarhet. Dels för att möta kommande krav på verksamheter avseende klimatavtryck men också lika viktigt utifrån den sociala aspekten. Framgångsrikt hållbarhetsarbete gör inte bara gott för miljön och omvärlden utan skapar också attraktiva arbetsplatser där kompetens blir lättare att behålla och attrahera.

Så, när vi ändå står längst ut på fingertoppen och blickar kan vi också vända blicken mot 2022 och hälsa det nya året välkommen. Även om det är en omöjlighet att sia om utgången går det i alla fall att uttrycka en vilja och önskan. Vi i Almi Nord vill med all önskvärd tydlighet fortsätta vara en möjliggörare för våra små- och medelstora företag att växa. Om det handlar om finansiering, affärsutveckling eller i kombination, står vi redo att lyssna och vara en partner i företagens fortsatta utveckling och hållbara tillväxt.

Till sist vill jag å hela Almi Nords vägnar passa på att önska alla kunder och samarbetspartners en riktigt härlig jul och ett gott nytt år. Vi ses snart igen! Men först: Ta hand om er själva och varandra. Ett tips är att ta på sig hörlurar, sluta ögonen och verkligen lyssna på musik. Det kommer jag att göra.

Julhälsningar,

 

Fredric Genberg
Vd, Almi Nord