Ny VD till Almi Kalmar län

Den 1:a februari tillträder David Lengström som ny VD för Almi Företagspartner Kalmar län. Han efterträder därmed Carl-Henrik Koit som börjar ett nytt uppdrag som VD för Almi Stockholm Sörmland.

Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att tillsammans med bra medarbetare få fortsätta arbetet med att utveckla Almi så att vi kan fortsätta vara en aktiv och viktig partner till företagen runt om i hela vårt län, säger David Lengström.

David Lengström är född och uppvuxen i Kalmar. Efter ekonomistuider i Halmstad och München gick flytten till Göteborg och Volvokoncernen där David under 10 år arbetat med intern affärsutveckling samt finansieringslösningar till köpare av tunga fordon på tillväxtmarknader. 2009 återvände David för att bli finansieringsansvarig på Almi Företagspartner i Kalmar län och sedan 2015 har han arbetat med centrala finansieringfrågor på Almis huvudkontor i Stockholm.

Almi Kalmar läns styrelseordförande, Mari Kadowaki, är mycket positiv till rekryteringen:
"Vi är väldigt nöjda och stolta med vad Almi i Kalmar län har åstadkommit tillsammans med sina kunder under det gångna året. Med vår nya VD David Lengström, som styrelsen är väldigt glada att få tillbaka till länet, är jag säker på att verksamheten kommer fortsätta att utvecklas på ett bra sätt och helt enligt Almis nya 2018-strategi."


För ytterligare information kontakta:
VD, David Lengström, Almi Företagspartner Kalmar län AB, Mobil: 070-205 48 30, david.lengstrom@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss