Nya medarbetare hos Almi i Kalmar län

Under hösten har vi haft glädjen att kunna hälsa två nya medarbetare varmt välkomna till oss på Almi i Kalmar län.

I Oktober tillträdde Sofie Isehav tjänsten som affärsrådgivare med fokus på internationalisering och under samma månad fick vi även förstärkning av Anna Lindberg som blir ny innovationsrådgivare och projektledare för vårt stora ITKL-projekt.

 

Sofie Isehav, affärsrådgivare internationalisering

Välkommen Sofie, hur känns det?

– Så strålande, fantastiskt, grymt roligt att jag har fått detta jobb – jag var helt redo för en ny utmaning i livet.

Till dem som inte känner dig, vad gjorde du innan du började på Almi?

– Innan Almi jobbade jag som strategisk inköpare på pumptillverkaren Xylem i Emmaboda. Ansvaret låg på mig att plast-, gummi- och polyuretanartiklar fanns på hyllan så produktionen kunde rulla som planerat. Det var en blandning av långsiktigt strategiskt arbete och kortsiktiga insatser med att "släcka bränder". Ena dagen var det leverantörsbesök, nästa genomgång med konstruktionsavdelningen för att dagen därefter sitta vid förhandlingsbordet.

Vilka nyttiga erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

– 10 års erfarenhet av inköpare känns bra att ha med mig i ryggraden. Jag har jobbat i stora bolag där internationalisering var självklar och har varit med om flera situationer från vilka jag kan dela med mig erfarenhet av.

Din roll som affärsrådgivare mot internationalisering, hur skulle du beskriva den?

– Det handlar mycket om att få våra företag att hitta tillväxt genom internationalisering. Genom våra nätverk kan vi hjälpa företagen med nya affärskontakter runtom i Europa och världen.

Spännande, vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa företagare och kunna nyttja den kunskap och erfarenhet för att öka deras tillväxt – att få se att det jag gör för dem gör en skillnad - vilken kick! Jag är säker på att jag kommer få mitt lystmäte för problemlösning tillgodosett.

Hur ser du Almi´s roll i samhället/näringslivet?

– Almis roll är att hjälpa de som vill bli hjälpta. Att vända på alla stenar som finns i ett bolag och hjälpa företagen hitta outnyttjad potential för att främja deras tillväxt. Vi ska vara grymma på småföretagande och vi ska tillsammans med andra aktörer ge företagen bästa möjliga förutsättning att nå sina mål.

Något motto i livet?

– Min målsättning med livet är att lära mig nya saker så länge jag lever och att skratta minst tre gånger per dag. Min inställning är att eventuell brist på erfarenhet är övergående och under tiden tar jag igen det jag saknar i erfarenhet med min entusiasm och nyfikenhet. I år har jag sprungit mitt första maraton och jag har lärt mig crawla. Känslan när "kugghjulen" hakade i varandra och jag helt plötsligt kunde crawla 200 meter i ett sträck utan att drunkna var fantastisk – ren och skär glädje.

För dig som vill läsa mer om vårt erbjudande inom internationalisering hittar du mer information här.

 

Anna Lindberg, innovationsrådgivare och projektledare

Välkommen Anna, en klassisk sportfråga, hur känns det?

– Stort tack, det känns jättebra, men mycket att sätta sig in i bara!

Några tankar om din nya roll och utmaningar?

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt att få möjlighet att hjälpa företagare som vill utvecklas och jag ser också fram mot att leverera ett bestående regionalt innovationssystem inom projektet. Där ser jag redan nu att de olika aktörerna inom det företagsstödjande systemet har samordnat sig och vill utveckla processen. Utmaningen blir att se till att detta fortsätter även efter projektets slut.

Vilka blir då dina huvudsakliga arbetsuppgifter här på Almi?

– Jag är affärsrådgivare innovation och under det närmsta året också projektledare för Innovativ Tillväxt i Kalmar län. Projektet ska skapa ett bestående, kvalitativt och effektivt regionalt innovationssystem.

Det låter spännande, några tankar om hur du kan bidra i din nya roll?

– Jag vill bidra med min förmåga att ha ett helhetsperspektiv, att tänka strategiskt utifrån en omvärldsanalys samt att fånga en verksamhets behov. Jag är bra på att lyssna av och formulera en verksamhets behov och krav.

Vad gjorde du innan du började på Almi?

– Jag arbetade på P&E Fastighetspartner som förvaltningsekonom, med resultatuppföljning, budget och administration kring förvaltningsavtal m.m..

Vilka nyttiga erfarenheter tar du med dig från dina tidigare arbeten?

– Jag har tidigare arbetat med strategisk verksamhetsutveckling på Tullverkets huvudkontor, som projektledare och omvärldsanalytiker. Jag arbetade mycket med att fånga verksamhetens behov av förbättrade processer och IT-stöd och förmedlade det till våra IT-utvecklare. Sedan har jag arbetat som näringslivsutvecklare på Öland och mött många företagare och fått god inblick i och förståelse för deras villkor.

Hur ser du Almis roll i samhället/näringslivet?

– Almi har en viktig, opartisk roll i samhället att bidra till tillväxt genom att stötta företagare med både rådgivning och möjlighet till finansiering.

Något motto i livet?

– Jag har nog inget direkt motto, men jag är nyfiken och vill lära mig något och utvecklas varje dag - och jag vill ha roligt samtidigt!

När du inte är på Almi, vad gör du på din fritid?

– Jag är mycket i stallet med min familj, då vi har en ponny och alla tre döttrarna rider. Jag tycker om att åka skidor, både utför och på längden, och att segla. Annars vill jag helst bara vara med familj och vänner, gärna i sommarhuset på Öland. Jag tycker om att laga mat, läsa böcker, lyssna på musik och se på film.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss