Almi – en naturlig del i förvärvet

Madeleine och Anders tog steget och övertog inte ett, utan två företag. Ett nära samarbete med Almi är en viktig del i framgången.

Madeleine Isaczon och Ander PeterssonI april 2008 tog äkta paret Madeleine Isaczon Petersson och Anders Petersson i Emmaboda över företagen EBV Plåt och Eventus Design AB i Emmaboda.

– Det har varit tufft emellanåt, men vi har överlevt och det gör att vi känner oss starka och stolta. Vi har lärt oss hur man kan spara och effektivisera utan att gå under, förklarar Madeleine Isaczon Petersson, som är VD och tidigare jobbade på Bombardier i Kalmar innan hon valde att gå en logistikutbildning där hon gjorde sin praktik på just EBV Plåt.

Madeleine får medhåll från maken Anders, ansvarig för produktionsutveckling, produktionsberedning och inköp i företaget.

– En helt avgörande faktor för att förvärvet skulle gå igenom var att Almi gick in som medfinansiär tillsammans med banken. För oss var Almi absolut ingen nödlösning utan en naturlig del av finansieringen. Vi har ganska täta uppföljningsmöten och ett mycket nära och bra samarbete med vår kontaktperson på Almi, säger han.

– Det är jätteviktigt att ha olika externa kontakter att bolla idéer och resonera med. Man blir lätt hemmablind, fyller Madeleine i.

– En annan viktig bit när man ska förvärva ett företag är att ha en duktig revisor! Vår har stor del i vår framgång. Att ta fram ett beslutsunderlag och en ekonomisk kalkyl som håller är helt avgörande för om man ska lyckas, inte minst i kontakten med banken, kompletterar Anders.

Information om EBV Plåt och Eventus Design AB

Företagsnamn: EBV Plåt AB och Eventus Design AB.
Etableringsår: 1948 respektive 2004.
Antal anställda: Tio stycken.
Omsättning: 13 miljoner kronor.
Främsta drivkraft: Lönsamhet och tillväxt.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss