Tarek - en tvättäkta entreprenör

Från de kylslagna vårvindarna i småländska Västervik till medelhavsklimatet i Palestina är kontrasterna stora. Så även språket, kulturen och sederna - vilket de som flyttar hit snabbt får erfara. Att få ett jobb kan vara svårt - att starta ett eget företag är nästan omöjligt. Eller?

- Nej, det är inte svårt, bara man vill och vågar, svarar Tarek Sulejman, som kom till Sverige för drygt sex år sedan. Han driver idag ett framgångsrik bilvårdsföretag med tvätt, polering, däckbyte och däckbalansering. Biltvätten sker för hand.

- Vi är ganska ensamma om handtvätt. Det är uppskattat av kunderna, berättar han.

ALMI - ETT STORT STÖD

Hans första jobb var på en restaurang, därefter fick han jobb på en bil- och däckfirma. Sitt eget bilvårdsföretag startade han för ett och ett halvt år sedan, med Almi som stort stöd.

- Almi har varit fantastiska, de har hjälpt mig att utveckla företaget. Jag startade på 100 kvm, nu har jag 400 kvm. Det går bra, jag har 40-50 kunder per dag. Bäst går det på sommaren, tack vare turisterna här i Västervik. Jag brukar dela ut erbjudanden till Lysingsbadens gäster, det ger resultat.

NYETABLERING PÅ GÅNG

Framgångarna har gjort att han nu söker nya marknader. Näst på tur är Nybro, där man just nu inte har de tjänster som Tarek erbjuder. I höst planerar han att vara igång där, och han har bestämt sig för att personligen starta och driva denna satsning.

- Jag ska hyra en lägenhet i Nybro. I Västervik har jag personal som sköter driften, och där ska även min son hjälpa till. Det blir spännande. Jag hoppas på ett bra samarbete med Almi även i denna etablering.

ALLT ÄR MÖJLIGT

Det går inte att låta bli att imponeras av Tarek, som så snabbt och offensivt tagit sig in på den svenska arbetsmarknaden. Själv verkar han inte tycka att det är så märkvärdigt.

- Det är bara språket som sätter lite hinder, allt annat löser man. Jag hoppas kunna utveckla verksamheten ännu mer inom kort, gärna med däckförsäljning. Det kanske sker redan i år, avslutar Tarek.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss