Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
24 januari 2022

Boost Chamber våren 2022

Den 22 mars är det dags för nästa omgång av Boost Chamber, ett samarbete mellan Almi Företagspartner Kalmar Län, Kalmar Science Park och Region Kalmar.
Vi träffade Joachim Elison, rådgivare hos Almi Företagspartner i Kalmar Län samt en av programledarna i Boost Chambern för att få veta mer.

Joachim har arbetat som rådgivare på Almi i Kalmar sedan 2019 och arbetar främst med fokus på innovation.

-Jag försöker få entreprenörerna att utmana sig själva, att börja tänka utan för sin egen box och därigenom stärka sin idé. Att fokusera på kunden och marknaden och minimera risken för att produkten eller tjänsten inte träffar rätt när den når ut.

 

Innan Joachim kom till Almi var han med och drev upp ett start-up bolag inom bemanningsbranschen riktad mot vårdpersonal under sju år. En resa som har gett honom många värdefulla kunskaper och insikter som han nu använder för att hjälpa kunderna på Almi, och inom Boost Chambern, att vässa sin idé.

Joachim Elison

Vad är Boost Chambern egentligen?
- Boost Chambern är en förinkubator, en process och ett 10 veckor långt program där man får sin idé utmanad tillsammans med andra entreprenörer som befinner sig i ungefär samma fas.  Man blir introducerad till nya tankesätt och modeller för att testa sin idé.

I slutet av programmet ges en möjlighet att framföra en slutpitch för en panel där man kan ges en plats i Kalmar Science Parks inkubator.

 

Vem kan söka?
Alla som har ett företag, eller är på väg att starta ett företag, kan söka. Processen passar bäst för dem som har en idé där det finns innovativa inslag och en skalbarhet i idén.

 

Är det ett krav att min idé är hållbar?

Hållbarhetsarbete handlar inte bara om miljöaspekter, det är lika mycket ekonomisk och social hållbarhet i begreppet hållbarhet och det pratar vi mycket om med deltagarna i Boost Chambern. Jag skulle säga att det också är ett sätt att vara attraktiv på marknaden idag så absolut, du bör ha ett hållbarhetstänk eller vara beredd på att väva in det i din affärsmodell. Fördelen för bolagen i Boost Chambern är att de befinner sig i början av sin företagsresa och enklare kan göra justeringar.

Jag försöker få entreprenörerna att utmana sig själva, att börja tänka utan för sin egen box och därigenom stärka sin idé.
Joachim Elisson, Rådgivare Almi Företagspartner Kalmar Län

Vad kommer jag att få lära mig?
Du kommer att få lära dig ett nytt sätt att tänka, kalla det riskminimering om du vill. Att tänka på alla delar av företagandet. Entreprenörerna är ofta väldigt lösningsfokuserade, de har jobbat stenhårt på sin idé under en ofta lång tid och ibland ”fastnar man” i invanda tankemönster då. Det är viktigt att inte glömma bort kundens behov och värdera det problem som din produkt eller tjänst löser. Genom modeller och metoder som vi använder i Boost Chambern tydliggör vi vissa saker och gör det enklare att testa och utmana sin idé.

  

Jag har drivit företag hela mitt liv men nu har jag en ny idé, kan Boost Chambern passa mig?
Absolut, om man är villig att lyssna och ta till sig och faktiskt testa sina idéer går det jättebra och du får dessutom tillgång till ett stort nätverk inom både Kalmar Science Park och Almi.

 

Tack Joachim för att du tog dig tid att förklara mer om Boost Chamber och hur det går till!

Sitter du på en idé som du vill testa, vässa och utveckla tillsammans med Almi och Kalmar Science Park är du varmt välkommen med din ansökan. Boka ett idémöte med oss genom att kontakta Joachim på telefon 076-132 49 79 eller maila på joachim.elison@almi.se