Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
18 november 2019

Lär känna Erik – en pedagogisk sifferkunnig medarbetare på Almi

Hösten 2017 började Erik Elmerkind hos oss på Almi och sedan dess har han, tillsammans med kunder, visualiserat och simulerat deras affärer.

- Jag är väldigt stolt över vårt erbjudande som kallas för ”Din affär”, vilket innebär att jag som rådgivare bidrar till att kunden förstår den ekonomiska delen i sin affär. Med detta som bas kan vi även titta in i framtiden, vilket är väldigt spännande!

Erbjudandet är en situationsanpassad genomgång av kundens bolag, kring både nuläge och framtid. Genom detta får kunden ännu större koll än tidigare på sina styrkor, svagheter, hot och möjligheter och i processen med Almi stakas vägen ut för framtiden.

Bild Erik Elmerkind

Erik har jobbat på Almi som rådgivare, främst inom finansiering, i två år och innan dess arbetade han som revisor i 17 år inom två olika organisationer. Innan arbetet som revisor har han studerat till naturvetare, innan han riktade in sig på ekonomi. Båda föräldrarna är lärare vilket lyser igenom hos Erik, som gärna utbildar andra – något som ingår i hans arbetsbeskrivning både här och på tidigare arbetsplatser. Genom sitt pedagogiska förhållningssätt är han helt säker på att vem som helst kan lära sig grunderna inom företagsekonomi och på så sätt bli tryggare i sig själv som företagare.

 

Det märks också när Erik berättar vad han brinner mest för.

- Jag brinner för att göra skillnad för våra kunder men också för att hjälpa kollegor vid behov. Jag tycker det är väldigt roligt att lära ut och bidra med min kunskap på olika sätt!

Jag brinner för att göra skillnad för våra kunder men också för att hjälpa kollegor vid behov.

När Erik inte är på jobbet umgås han med sin familj men tycker också om att bygga och renovera.
- Ibland är det ett nödvändigt ont, men ibland är det väldigt roligt.

Han berättar också att han hellre hänger på båt än på stranden under de varmare månaderna och dessutom gärna pysslar om familjens sommarstuga. Både under sommaren och vintern gillar familjen att åka skidor – på sommaren blir det vattenskidor såklart.

 

Att Erik har bred kunskap inom finansiering och gärna delar med sig av denna är det ingen tvekan om – och det är vi på Almi väldigt glada för! Hans händiga sida är också väldigt uppskattad när det kommer till att hänga upp tavlor, fixa tekniska problem eller något annat som vi mindre praktiskt lagda inte älskar att genomföra… Vi är tacksamma över att ha Erik i vårt team helt enkelt!