Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
13 september 2021

"Fysiska möten ger en boost i hjärtat"

Marie Krüeger, vd Almi Skåne
Marie Krüeger, vd Almi Skåne

Det märks att det är höst. Dels på vädret och dels på den höga aktiviteten på våra kontor i Kristianstad, Helsingborg och Malmö. Och vi märker också en nyfunnen känsla av optimism: för några veckor sedan kom beskedet om att Sveriges coronarestriktioner nu inom kort slopas. Ur ett personligt perspektiv känns det helt underbart. Jag har känt en stor längtan efter att leva som vanligt igen och kunna träffa kollegor och kunder i verkligheten. Det är något som ger en boost i både hjärnan och hjärtat. Inte förrän vi nyligen träffades alla förstod jag hur mycket det verkligen betyder och hur mycket jag har saknat det.

 

Under hösten finns det framförallt en sak som dominerar vår verksamhet: hållbar utveckling. Med våra nya tjänster inom Framtidsgeneratorn hjälper vi företag att ställa om till att bli mer hållbara, framtidsrustade och lönsamma. Det är ett spännande och viktigt arbete där vi gärna tar en framskjuten roll.

 

Samtidigt intensifierar vi vårt arbete med våra fokusgrupper: kvinnor och personer med utländsk bakgrund – det är en central del av vårt uppdrag att främja företagandet i dessa grupper.

 

Med vacciner och avslutade restriktioner vågar man nu tala om ljuset i slutet av tunneln, att vi på många sätt är ute på andra sidan efter en svår, märklig och påfrestande period. Som efter alla utmaningar står vi nu med många lärdomar och insikter. Det som kanske sticker ut mest är hur god vår förmåga att steppa upp när det krävs är, och hur bra vi är på att öka vår verksamhet när kunderna behöver oss som mest. Vi kan nu också med facit i hand se hur väl det går att leverera våra tjänster digitalt – troligtvis långt fler än vad vi trodde var möjligt! Vi går in i hösten med kunskapen om att vi människor verkligen är formbara och besitter en kapacitet att uthärda mycket. Det ger hopp och energi för framtiden.