Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
19 september 2019

Nu öppnar Helsingborgs nya nöjespalats

Sabina Söder har en tydlig vision. Med Bollbrolyckan förenar hon sina två passioner, underhållning och hälsa, under samma tak. Helsingborgs nya nöjespalats med tillhörande ”Helhetscenter” invigs den 26 oktober.

Bild från nöjespalatset Bollbrolyckan

Vi når henne under en lunchpaus, en liten lucka i ett hektiskt schema. Med bara en månad kvar till invigningen är fullmatade dagar som gäller. Den anrika lokalen, Palladium på Bollbrogatan, genomgår en omfattande renovering för att vara tipptopp när gästerna kommer.

 

– Det är jobb dygnet runt. Grunden, den gamla vackra salongen, behåller vi men vi har blåst ut hela entrén, målat alla väggar och satt i nya soffor. I entrén har vi dessutom byggt en helt ny karaokebar. Samtidigt jobbar vi med allt annat som hör verksamheten till. Det är rekrytering av personal, marknadsföring och show-rep, berättar Sabina Söder.

 

Verksamheten står på två ben. Det första som lanseras är nöjespalatsdelen. Hit kommer man för att äta god mat, njuta av sprakande krogshow på scen och roa sig på nattklubben och karaokebaren. Men tanken är att det också ska bli en arena för olika events, konferenser och utbildningar.

 

– Lokalen är intim och stor på samma gång och det finns egentligen inget liknande i Skåne. Vårt mål är att fylla den med aktiviteter även dagtid.

 

Det andra benet är det som Sabina kallar Helhetscenter. Det blir en verksamhet där hälsa och välmående står i fokus. Helhetscentret kommer finnas i den anslutande lokalen som tidigare var en inredningsbutik.

 

– Den övergripande visionen är att skapa ett center där vi kan erbjuda workshops, kurser och lektioner i mindfullness till Helsingborgs skolor och invånare. Här kan dessutom till exempel massörer, terapeuter, medium och olika kursverksamheter hyra in sig. Det kan vara konst, dansklasser, Zumba för seniorer, ja allt möjligt, berättar Sabina Söder, som också påpekar att helhetscentret står helt färdigt först nästa år.

 

Idén för Bollbrolyckan har funnits med henne i tio års tid.

 

– Jag har länge velat samla alla mina kunskaper på samma ställe. Jag jobbar som konstnärlig ledare, lärare, terapeut och föreläsare. Just lärare har jag varit i 22 år, och för nio år sedan utbildade jag mig till terapeut. Alla rollerna har personlig utveckling som gemensam nämnare, så allt det, plus kreativa uttryck, är mina drivkrafter; jag är helt enkelt nyfiken på människor och varför vi gör som vi gör. Alla dessa kompetenser och verktyg tar jag med mig in i verksamheten.

 

I utvecklingen av Bollbrolyckan har Almi varit en viktig faktor, menar Sabina Söder. Med finansiering från Almi, samt från banken och egna medel, har nödvändiga investeringar blivit möjliga.

 

– Pengarna har vi bland annat använt till ny scenteknik, högtalare, mikrofoner, väggfärg, soffor och renoveringskostnader – det vill säga konkreta saker som varit avgörande för att vi ska kunna köra igång.

 

– Samtidigt har kontakten med vår Almi-rådgivare Nenne Hansson varit oerhört värdefull. Vi har kunnat vända oss till henne med olika frågor och diskutera olika tillvägagångssätt. Hon har varit ett riktigt bra stöd i den här processen, säger Sabina Söder.

Vad händer på invigningen den 26 oktober?

– Då är det premiär för vår krogshow Xperience – The Dinnershow. Det är mitt eget varumärke och innebär en fullmatad show med sång, dans, humor, allsång och trolleri både på och av scen. Till det serveras en trerätters julmeny. Efteråt kan man fortsätta kvällen på nattklubben eller sjunga karaoke.

Hur ser framtiden ut?

– Jag är van vid att jobba i projekt och göra nya saker hela tiden. Men Bollbrolyckan är en långsiktig satsning. Det här är en helt ny portal som öppnas. Vi ska bli en långvarig och etablerad del av Helsingborgs nöjesliv, avslutar Sabina Söder.

 

Läs mer om Bollbrolyckan

 

Fler nyheter från Almi Skåne