Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
24 september 2020

Tänka nytt, tänka hållbart och tänka skalbart

Marie Krüeger
Marie Krüeger, vd Almi Skåne

Tiden sedan pandemin startade känns både ögonblickskort och evighetslång. Mars månad med rapporterna om de första misstänkta fallen i Sverige är nu ett avlägset minne men samtidigt har det här halvåret präglats av en så snabb omställning, anpassning och nya lösningar, att tiden tycks ha ilat blixtsnabbt.

Nu skriver vi snart oktober 2020 och vi kan bara konstatera att vi lever i en ny värld med nya förutsättningar, utmaningar men kanske också nya möjligheter.

 

Omställningen och den nya verkligheten återspeglas också i det mikrokosmos som är Almi Skåne. Under de första månaderna var det ”all-hands-on deck” rörande våra Brygglån, med ett enormt högt tempo och närapå odelat fokus på att få ut pengar till de företag som drabbats hårt av pandemin. Vi dubblade vår utlåning och bemannade upp med extra personal för att hinna med den ökade kundtillströmningen. Behovet av att synas för att informera om våra lån och tjänster blev större – under 2020 har vi nog satt rekord i webinariemedverkan.

 

Så även om pandemin nu blivit en del av vardagen och vi har anpassat oss till dess villkor är det på inga sätt läge att vila på hanen. Snarare fokuserar vi på hur vi kan skapa ytterligare värde för våra kunder och bistå dem att navigera genom ett fortsatt svårt läge. Det innebär att vi i höst satsar ännu mer på affärsutveckling där det framförallt handlar om omställning men också hållbarhet och internationalisering som är viktiga delar av vårt utbud. Just omställning efter covid-19 är en dominerande trend där digitalisering är en viktig aspekt. Vi ser att innovationsprocesserna i båda nya och etablerade bolag är en avgörande faktor för en långsiktig tillväxt. Att tänka nytt, tänka hållbart och tänka skalbart är och kommer vara tydliga ledord på vår fortsatta resa ur krisen.